11 Eylül saldırılarının 23. yılında kurbanlar anıldı

11 Eylül saldırılarının 23. yılında kurbanlar anıldı
11 Eylül 2001 saldırılarının 23. yılında, kurbanlar New York, Pensilvanya ve Pentagon'daki törenlerle anıldı. Biden ve Harris, anma etkinliklerine katıldı.

ABD tarihinin en büyük terör saldırısı olarak kayıtlara geçen 11 Eylül 2001 saldırılarının 23. yılında, kurbanlar çeşitli törenlerle anıldı. Törenler, New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin eski bulunduğu alanda, Pensilvanya'nın Shanksville kasabasında ve ABD Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) gerçekleştirildi.

NEW YORK'TAKİ TÖREN

New York'taki anma töreninde, ABD Başkanı Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, eski Başkan Donald Trump, başkan yardımcısı adayı JD Vance, New York Senatörü Chuck Schumer ve eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg hazır bulundu. Tören öncesinde, başkanlık seçimleri için yapılan tartışmada Harris ve Trump'ın tokalaşarak selamlaşmaları dikkat çekti. Törende, hayatını kaybedenlerin isimleri yüksek sesle okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

PENSİLVANYA VE PENTAGON'DAKİ TÖRENLER

New York'taki törenden sonra, Biden ve Harris, 11 Eylül'de kaçırılan son uçağın düştüğü Pensilvanya'nın Shanksville kasabasında düzenlenen törene geçti. Burada, Flight 93 sayılı uçağın düştüğü alanda anıta çelenk bıraktılar. Ardından, Pentagon'daki anma törenine geçtiler. Biden, 11 Eylül saldırılarının yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, teröristlerin ABD'nin iradesini kıramayacağını belirtti.

11 EYLÜL 2001 SALDIRILARI

11 Eylül sabahı, New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne yönelik terör saldırıları gerçekleştirildi. Newark, Boston ve Washington'dan havalanan dört yolcu uçağından iki tanesi, New York'taki İkiz Kuleler'e çarptı. Üçüncü uçak ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) çarptı ve dördüncü uçak Pensilvanya'nın Shanksville bölgesinde F-16'lar tarafından düşürüldü. Saldırılar sonucunda, 19 saldırgan hariç toplam 2 bin 977 kişi hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.