120 kişiden ABD'li rapçi "Diddy"ye 'cinsel saldırı ve istismar' davası

120 kişiden ABD'li rapçi "Diddy"ye 'cinsel saldırı ve istismar' davası
ABD'de 120 kişi, ünlü rapçi Diddy tarafından cinsel saldırı ve istismara uğradıkları suçlamasıyla dava açmaya hazırlanıyor. Diddy'nin avukatı suçlamaları reddederken "her iddiaya yanıt veremeyeceklerini" bildirdi.

ABD'de yaptığı rap müzikle ünlenen "Diddy" lakaplı Sean Combs, bir kısmı 18 yaşından küçük 120 kişiyi cinsel saldırı ve istismara maruz bıraktığı gerekçesiyle açılacak olan davalarla karşı karşıya.

16 Eylül'de de "seks ticareti, zorla çalıştırma, adam kaçırma, alıkoyma, kundaklama, uyuşturucu bulundurma, rüşvet ve adaleti engelleme" suçlamalarıyla göz altına alınan Combs, iddia sahiplerinin avukatı Tony Buzbee'nin aktardığına göre 3 binden fazla kişiyi mağdur etti.

NBC News'te yer alan haberde Avukat Buzbee, temsil ettiği 120 kişinin yarısının erkek, yarısının kadın olduğunu, bunlardan 25'inin "cinsel istismara uğradığı dönemde reşit olmadığını" aktararak suçlamalara ilişkin fotoğraf, video ve mesajların bulunduğunu belirtti.

Combs'a, "şiddetli cinsel saldırı, tecavüz, video kayıtlarının dağıtımı, reşit olmayanlara yönelik cinsel istismar" gibi suçlamalar çeşitli eyaletlerde 30 gün içinde davalar açılacak.

Combs'un avukatlarından Erica Wolff ise yaptığı açıklamada "her iddiaya yanıt veremeyeceklerini" belirterek müvekkilinin suçlamaları reddettiğini kaydetti. Wolff, müvekkilinin "mahkemede masumiyetini kanıtlamaya istekli olduğunu" ifade etti.

Diddy'nin "kirli geçmişi"

16 Eylül'de gözaltına alınmasıyla ilgili iddianamede, Combs'un bazen günlerce süren, genellikle kayıt altına alınan "Freak Offs" adlı partileri çoğunlukla evlerinde düzenlediği ve bu partilere katılmaya mecbur kıldığı kişileri cinsel ilişkiye girmeye zorladığı belirtilmişti.

Combs'un, mağdurlara "nüfuzunu kullanarak kariyerlerini kontrol etmekle tehdit etme, ekonomik, psikolojik, sözlü ve fiziksel şiddette bulunma" gibi yöntemlere başvurduğu belirtilen iddianamede, ünlü rapçinin evlerinde yapılan aramalarda, "uyuşturucu maddelerin" ele geçirildiği aktarılmıştı.

İddianamede Combs'un, tanık ve mağdurlara sessiz kalmaları veya yalancı şahitlik yapmaları için rüşvet teklif ettiği de kaydedilmişti.

Combs, Manhattan'da çıkarıldığı federal mahkemede hakkındaki suçlamaların tamamını reddetmişti.

Suçlu bulunması halinde Combs, en az 15 yıl, en fazla da ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.