20 yıl sonra tekrar yola çıktı! Güneşten dünyaya ulaşmasına dakikalar kaldı: Bu sefer çok kuvvetli...

20 yıl sonra tekrar yola çıktı! Güneşten dünyaya ulaşmasına dakikalar kaldı: Bu sefer çok kuvvetli...
Son dönemlerde yaşanan Güneş patlamalarının büyüğü yola çıktı. Dünyaya doğru gelen fırtınanın saatler sonra ulaşması bekleniyor...

Dünyaya doğru hareket eden jeomanyetik fırtına için saatler kaldı. Güneş'te yaşanan patlamaların ardından ortaya çıkan fırtına 20 yılın ardından ilk kez bu kadar kuvvetli olacak. Fırtına etkilerine karşı uyarılar yapıldı. İşte tüm detaylar...

SON 20 YILIN EN BÜYÜĞÜ

Güneş patlamalarındaki artışın ardından bir büyük patlama daha gerçekleşti. Uzman isimlerden büyük bir patlamanın yaşandığına dair uyarılar gelirken, jeomanyetik fırtına yola çıktı. Son 20 yılın ardından en büyük patlamalardan birisi olarak kaydedildi. Dünyaya doğru gelen jeomanyetik fırtınanın saatler içerisinde ulaşacağı bilgisi payalşıldı. Fırtınanın etkisiyle dünyanın farklı bölgelerinde kuzey ışıklarının görülebileceği işaret etildi. 

E87 2C F Sk0Y Fp Z Z K Qk R I C A

TÜRKİYE'DEN GÖRÜLEBİLİR

Güneş'te yaşanan patlamayı değerlendiren uzmanlar, lekelerdeki büyüklüğün çıplak gözle görülebilecek kadar olduğunun altını çizdi. Dünyaya doğru hareket eden fırtınanın gücü G4-G5 seviyesinde ölçülürken, ABD Köfez Kıyısı'ndan, Avrupa'nın büyük bir bölümüne kadar kuzey ışıklarının görüleceği bildirildi. Kuzey ışıklarının Türkiye'den de görülme ihtimalinin yüksek olmasından dolayı gece saatlerinde gökyüzünü renklendirmesi bekleniyor.

Son dönemlerde artan Güneş patlamalarıyla uyarılar tekrar edildi. Jeomanyetik fırtınanın etkisiyle dünya üzerindeki elektronik cihazlarda aksaklıklar görülebileceği paylaşıldı. ÖZellikle uydu, navigasyon ve iletişim bozulmaları, ayriyeten güç şebekelerinde sorunlar yaşanabileceği vurgulanıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.