ABD Başkan Yardımcısı Harris: Ezgi Eygi'nin ölümü korkunç bir trajedi

ABD Başkan Yardımcısı Harris: Ezgi Eygi'nin ölümü korkunç bir trajedi
ABD Başkan Yardımcısı ve başkan adayı Kamala Harris, Türk Amerikalı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin İsrail tarafından öldürülmesine ilişkin, "Asla yaşanmaması gereken korkunç bir trajedi." yorumunu yaptı.

26 yaşındaki Türk Amerikalı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, Batı Şeria'da, yasa dışı İsrail yerleşim birimlerine karşı düzenlenen barışçıl protesto gösterisinde İsrailli keskin nişancı tarafından başından vurularak öldürüldü. ABD Başkanı Joe Biden'ın "kaza" dediği cinayetle ilgili Başkan Yardımcısı Harris, "Ayşenur Eygi'nin öldürülmesi, asla yaşanmaması gereken korkunç bir trajedi." ifadesini kullandı.

Eygi'nin öldürülmesinin "kabul edilemez" olduğunu ve Batı Şeria'da İsrail ordusunun tutumu hakkında "haklı sorular" uyandırdığını vurgulayan Harris, "Kimse barışçıl bir protestoya katıldığı için öldürülmemeli." dedi.

İsrail'in ön soruşturmasının, Eygi'nin öldürülmesinin "trajik bir hata sonucu" meydana geldiğini gösterdiğine işaret eden Harris, soruşturmanın bulgularının açıklanması konusunda İsrail hükümetine baskı yapmaya devam edeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.