ABD Başkanı Biden, Ayşenur Ezgi Eygi cinayetine 'kaza' dedi!

ABD Başkanı Biden, Ayşenur Ezgi Eygi cinayetine 'kaza' dedi!
ABD Başkanı Biden, Batı Şeria'da katıldığı barışçıl gösteride İsrail askerleri tarafından başından vurularak katledilen Türk Amerikalı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümünün kaza olduğunu, kurşunun yerden sekerek Eygi'ye geldiğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, 6 Eylül Cuma günü Batı Şeria'da İsrailli keskin nişancı tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi hakkında sorulara yanıt verdi.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi aldığını belirten Biden, "Öyle gözüküyor ki bu bir kazaydı, (kurşun) yerden sekerek kaza ile onu vurmuş. Halen bu konu üzerine çalışıyorum." dedi.

'ÖLDÜRÜLMESİ SEBEPSİZ VE HAKSIZDI'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Londra'da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Onun öldürülmesi hem sebepsiz hem de haksızdı. Hiç kimse protestoya katıldığı için vurulmamalı ve öldürülmemeli." demişti.

İsrail ordusu, Eygi'nin öldürülmesine ilişkin açıklamasında, Eygi'nin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu "kasıt olmadan öldürülmüş olabileceği", Eygi’yi vuran İsrail askerinin, "bu sırada başka bir göstericiyi hedef almak istediğini" iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.