ABD Başkanlık yarışı kızışıyor: Kamala Harris 5 eyalette öne geçti

ABD Başkanlık yarışı kızışıyor: Kamala Harris 5 eyalette öne geçti
ABD'de başkanlık ve ara seçimlere ilişkin Cook Political Report seçim anketini yayınladı. Anket sonuçlarına göre, "salıncak eyaletler" olarak adlandırılan Pensilvanya, Wisconsin, Michigan, Kuzey Carolina ve Arizona'da Kamala Harris, Nevada'da ise Donald Trump önde görünüyor.

ABD'de başkanlık ve ara seçimlerin sonuçları, Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında gidip gelen "salıncak eyaletler" olarak adlandırılan bu bölgelerdeki seçmenlerin kararlarıyla şekilleniyor. Cook Political Report'un anketine göre, Pensilvanya, Wisconsin, Michigan, Kuzey Carolina ve Arizona'da Kamala Harris, Nevada'da ise Donald Trump önde görünüyor. 

Diğer bölgelerdeki anket sonuçları ise şöyle :

Georgia'da her iki adayın da yüzde 48 oranında destek aldığı görülüyor. Harris, Wisconsin ve Michigan'da Trump'ın 3 puan, Pensilvanya ve Kuzey Carolina'da 1 puan, Arizona'da ise 2 puan önünde. 

Öte yandan, Trump Nevada'da Harris'e karşı 3 puan önde yer alıyor. Bu yedi kritik eyalette, Harris'in ortalama destek oranı yüzde 48 olarak kaydedilirken, Trump'ın ise yüzde 47 destek gördüğü ortaya çıktı.

Harris, Mayıs ayında yapılan son Swing State Project anketinden bu yana Trump ile arasındaki farkı kapattı. O ankette Trump, Başkan Joe Biden'ın genel olarak üç puan önündeydi ve yedi salıncak eyaletin hepsinde önde ya da eşitti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.