ABD-İsrail görüşmesi: Ateşkes müzakereleri başladı mı?

ABD-İsrail görüşmesi: Ateşkes müzakereleri başladı mı?
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'le bir araya geldi. Görüşmenin esir takası ve Gazze'de ateşkes müzakereleri üzerinde olacağı bekleniyor.

Netanyahu ve Blinken arasındaki görüşme, Batı Kudüs'teki Başbakanlık Ofisi'nde başladı. Görüşmede, esir takası ve Gazze'de ateşkes müzakereleri üzerinde durulması bekleniyor. Blinken'ın, bu görüşmenin ardından İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile de bir araya gelmesi planlanıyor.

ABD Dışişleri Bakanı, sabah saatlerinde İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme öncesinde Blinken, mevcut müzakerelerin İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze'de ateşkes sağlanması için "son şans" olabileceğini belirtti.

15-16 Ağustos tarihlerinde Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen müzakerelerde, Hamas ve İsrail arasında esir takası ve ateşkes sağlanması amacı güdülüyordu. Ancak Hamas, ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda yürütülen müzakerelerde Netanyahu'nun yeni şartlar ortaya koyarak anlaşmanın önüne geçtiğini iddia etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.