ABD, İsrail'deki 'ortaklarını' bekliyor: Ayşenur Ezgi Eygi nasıl öldürüldü?

ABD, İsrail'deki 'ortaklarını' bekliyor: Ayşenur Ezgi Eygi nasıl öldürüldü?
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, İsrail güçleri tarafından başından vurulan Amerikalı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne ilişkin soruşturma başlatmak için İsrail'den gelecek açıklamayı beklediklerini söyledi.

Günlük basın toplantısında soruları cevaplayan Patel, İsrail tarafından soykırıma maruz bırakılan Filistinliler için insan hakları mücadelesi yürüten aktivist Eygi'nin Batı Şeria'da, İsrail askerinin kurşunuyla başından vurularak katledilmesini değerlendirdi.

Patel, "Anladığımız kadarıyla İsrail'deki ortaklarımız bu olup biten şeyin koşullarını araştırıyor. Biz de bulgularını kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bir Amerikan vatandaşının ölümünü "yürek parçalayıcı", "endişe verici" ve "trajik" olarak nitelendiren Patel, ailenin soruşturma talebinin ABD tarafından desteklenip desteklenmediği sorusuna ise Patel, "İsrail'in bulgularını kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz. Bu bulguların şeffaf kapsamlı ve mümkün olan en kısa sürede paylaşılmasını bekliyoruz." sözleriyle cevap verdi.

Konuyla ilgili yeni bir adım atmak için erken olduğunu ifade eden Patel, olayın tamamen "belirlenip karara bağlanması" gerektiğini belirterek, "Sürecin işlemesine izin vereceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.