ABD, İsrail'in Lübnan'a kara saldırısı yapacağını iddia etti

ABD, İsrail'in Lübnan'a kara saldırısı yapacağını iddia etti
ABD'li bir yetkili, İsrail'in Lübnan'a yönelik planladığı sınırlı kara operasyonunun her an başlayabileceğini belirtti. Saldırılar sırasında 1217 kişi hayatını kaybetti.

Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) bağlı bir yetkili, hafta sonu yapılan görüşmelerin ardından, İsrail'in Lübnan'a planlanandan daha sınırlı bir kara saldırısına her an başlayabileceğine inandıklarını ifade etti. CNN'e konuşan yetkili, İsrail'in bu saldırıları düzenlerken Hizbullah'a ait bazı altyapı tesislerini hedef alacağını aktardı.

"KÜÇÜK BASKINLAR"

Yetkili, İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik daha önce planladığından daha sınırlı bir operasyon gerçekleştireceğini ve bunun an meselesi olduğunu söyledi. Ayrıca, son birkaç gündür İsrail'in bu bölgede "küçük baskınlar" yaptığına dikkat çekti. Ancak, 2006 yılındaki gibi kapsamlı bir işgale hazırlanmadıklarını vurguladı.

SALDIRININ DAHA BÜYÜK BİR ÇATIŞMAYA DÖNÜŞMESİ

ABD'li yetkili, sınırlı bir saldırının daha büyük bir çatışmaya dönüşme potansiyeli konusunda endişelerini İsrailli yetkililere ilettiklerini de dile getirdi.

1217 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten beri Hizbullah ile devam eden çatışmalarda 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerine ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Lübnan makamları, bu saldırılar sonucunda 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1217 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

HİZBULLAH İSRAİL'E FÜZELERLE KARŞILIK VERİYOR

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında öldürüldü. Hizbullah ise İsrail'e roket ve füzelerle karşılık veriyor; bu saldırılarda İsrail tarafında büyük bir hasar bildirilmedi.

GÖÇ DALGASI SÜRÜYOR

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içinde yüz binlerce kişi yerinden oldu. Güney kesimlerden Beyrut ve kuzeye göç dalgaları sürerken, Suriye'ye de on binlerce kişinin göç ettiği kaydedildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.