ABD Kongresi Netanyahu'yu ayakta alkışladı: 'Gazze’de neredeyse hiç sivil öldürülmedi'

ABD Kongresi Netanyahu'yu ayakta alkışladı: 'Gazze’de neredeyse hiç sivil öldürülmedi'
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada ayakta alkışlarla karşılandı. Konuşma öncesinde ise çok sayıda Filistin destekçisi tarafından protesto edildi. Netanyahu, "Refah'ta neredeyse hiç sivil öldürülmedi" dediği konuşmasında, bölgedeki saldırılarda yer alan askerlerini de alkışlattı.

 7 Ekim’den bu yana Gazze'de 39 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi liderlerinin daveti üzerine ortak oturuma katıldı.

Netanyahu, yaklaşık bir saat süren konuşmasında, Cumhuriyetçiler tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. "ABD ve İsrail birlikte durmalı" diyerek konuşmasına başlayan Netanyahu, Gazze'deki sivil ölümlerini ve derinleşen insani krizi eleştiren Demokratların sessizliğine rağmen İsrail ordusunu övdü.

1Kapak 002

BIDEN’A TEŞEKKÜR ETTİ

7 Ekim 2023'teki Hamas saldırılarını ABD'nin Pearl Harbor ve 11 Eylül saldırılarına benzeten Netanyahu, Başkan Joe Biden'a Gazze operasyonlarına verdiği destek ve "gururlu bir siyonist" olduğu için teşekkür etti. Netanyahu, Gazze'de sivillerin öldürülmesiyle ilgili açıklamaların "yalan" olduğunu iddia ederek, "Gazze, şehir savaşları tarihinde savaşmayan sivillerin, savaşanların kayıplarına göre en düşük olduğu yerdir" dedi.

Netanyahu, Refah'a giderek İsrail ordusu komutanlarıyla görüştüğünü ve burada kendisine "bir bombanın şarapnel parçasının Hamas'ın silahlı bir personeline çarptığı ve bu nedenle istemeden iki düzine insanı öldürdüğü tek bir olay dışında hiç sivilin öldürülmediği" cevabının verildiğini söyledi.

G T Sp Z Nf Xc A Am S3 I

‘HAMAS YARDIMLARI ÇALDI İDDİASI

Netanyahu, Gazze'ye 40 binden fazla yardım kamyonunun geçişine izin verdiklerini öne sürerek, "Gazze'de yeterince yiyecek alamayan Filistinliler varsa, bunun nedeni İsrail'in engellemesi değil, Hamas'ın bunları çalmasıdır" dedi. Netanyahu'nun konuşması boyunca ABD Kongresi üyelerinin her cümlesini uzun süre ayakta alkışlaması dikkat çekti.

G T Rl8Vg W A A A1S H F

ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİNİ HEDEF GÖSTERDİ

Netanyahu, "Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) bizi prangaya vurmak istiyor, kendimizi savunmamızı engellemek istiyor" diyerek, "Eğer İsrail'in elleri bağlanırsa, sıradaki hedef Amerika olur" iddiasında bulundu. UCM'nin İsrail'i Gazze halkını aç bırakmakla suçladığını, bunun "yalan" olduğunu savundu.

ABD’YE GÜVENLİK İTTİFAK TEKLİFİNDE BULUNDU

Netanyahu, ABD ve İsrail'in birlikte dünyadaki en sofistike silahları geliştirdiğini, bunun iki ülkeyi ve Orta Doğu'daki çıkarları korumanın yanı sıra ABD askerlerinin sahaya inmesine gerek bırakmadığını belirtti. İsrail her cephede savaşırken Amerika'nın desteğini esirgemediğini ifade eden Netanyahu, teşekkür etti.

ABD ve İsrail'in birlikte Orta Doğu'da İran tehdidiyle mücadele için bir "güvenlik ittifakı" kurabileceğini belirten Netanyahu, bu ittifaka İsrail'le barış içinde olan ya da olmak isteyen tüm ülkelerin davet edilmesi gerektiğini söyledi. Netanyahu, yeni ittifakın adının "Abraham İttifakı" olabileceğini belirtti.

008 2024 06 T E M M U Z 05 A A 35221565

“DAHA AZIYLA YETİNMEYECEĞİZ"

Netanyahu, İsrail'in Gazze'ye yeniden yerleşme niyetinde olmadığını, ancak ağır bir güvenlik kontrolü muhafaza etmek zorunda olduklarını savundu. ABD'li Kongre üyelerine "Bize gerekli teçhizatı verin, işi daha çabuk bitirelim" diyen Netanyahu, Hamas'ın askeri gücü ve Gazze'deki kontrolünü bitirene kadar ve tüm esirleri "eve getirene" kadar savaşacaklarını söyledi. Netanyahu, "Daha azıyla yetinmeyeceğiz. Zafer elde edene kadar savaşacağız" dedi.

G T Sw0W W M A A H V L G

Netanyahu, Gazze'ye düzenlenen saldırılarda yer alan İsrail askerlerini de alkışlattı.

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Rashida Tlaib, tüm Kongrenin ayakta alkışladığı Netanyahu'yu tek başına protesto etti. Kefiye ve Filistin bayraklı broş takan Tlaib, elindeki dövizde "Soykırım suçlusu, Savaş suçlusu" ifadelerine yer verdi.

1Kapak 004

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.