ABD Kongresi'nde 'baskın' endişesi: Kongre binasında güvenlik artırılıyor

ABD Kongresi'nde 'baskın' endişesi: Kongre binasında güvenlik artırılıyor
ABD Gizli Servisi, 5 Kasım'daki başkanlık seçimlerinin ardından 6 Ocak 2025'te yapılacak Kongre oturumu için güvenlik tedbirlerini güçlendirme kararı aldı. Kararın, 2021'deki Kongre baskınının tekrarlanmasını önlemek için alındığı bildirildi.

ABD, 5 Kasım'daki kritik başkanlık seçimlerine hazırlanırken, seçim sonuçlarının onaylanacağı 6 Ocak 2025'te Kongre'de yoğun güvenlik önlemleri alınacağı açıklandı. ABD Gizli Servisi Özel Koruma Birimi'nden Eric Ranaghan, dört yıl önce yaşanan ve Amerikan demokrasisini sarsan Kongre baskınının bir daha tekrarlanmaması için hazırlıkların hızlandırıldığını ifade etti.

Kongre binasını korumakla görevli Polis Şefi J. Thomas Manger, ulusal muhafızlarla yakın koordinasyon içinde çalıştıklarını ve olası tehditlere karşı geniş çaplı önlemler aldıklarını belirtti. Kongre’de görevli polis sayısının 250 kişi artırıldığını vurgulayan Manger, ihtiyaç durumunda binlerce polisin destek için hazır olduğunu söyledi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILIYOR

6 Ocak 2021'de yaşanan baskının ardından güvenlik güçlerinin daha donanımlı ve iyi eğitildiği bildirildi. Alınan önlemler kapsamında Kongre binasının çevresi tel örgülerle kapatılacak, başkente ek polis sevk edilecek ve Ulusal Muhafızlar hızlı bir şekilde göreve çağrılacak.

Thumbs B C 4E6755Dcd7Bf85Ddbb970Ddc4Eec8Ed2

KARAR KONGRE BASKINININ ARDINDAN ALINDI

2021’de Donald Trump destekçilerinin gerçekleştirdiği Kongre baskınında biri polis beş kişi hayatını kaybetmişti. Trump, bu olay nedeniyle isyana teşvikle suçlanmış, ancak Şubat 2021'de Senato’daki oylamada aklanmıştı. Yeni önlemlerle benzer bir olayın yaşanmaması hedefleniyor.

Thumbs B C 0E1Ac5Ba36C5C22E24051926F8C99760

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.