ABD'de Cumhuriyetçilerin Afganistan raporuna tepki

ABD'de Cumhuriyetçilerin Afganistan raporuna tepki
Beyaz Saray, Cumhuriyetçilerin Afganistan'dan çekilme süreciyle ilgili suçladığı Biden yönetimi hakkındaki raporda "yeni bir unsur bulunmadığını" savundu.

Beyaz Saray, Cumhuriyetçilerin Afganistan'dan çekilme sürecini eleştirdiği ve Joe Biden yönetimini suçladığı rapora tepki gösterdi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, raporda yeni bir bilgi bulunmadığını belirtti.

TRUMP DÖNEMİ KARARLAR

Kirby, Afganistan'dan çekilme sürecinin eski Başkan Donald Trump döneminde karara bağlandığını ve mevcut yönetimin alternatif bir yol izleyemeyeceğini vurguladı. Yönetimin çekilme sürecini planlarken bazı hatalar yaptığını kabul ettiklerini, ancak genel planın iyi yapıldığını ifade etti.

CUMHURİYETÇİLERİN RAPORU VE DEMOKRATLARIN ELEŞTİRİSİ

Cumhuriyetçilerin yayımladığı raporda, Biden yönetiminin çekilme sürecindeki hatalardan sorumlu olduğu belirtilmişti. Demokratlar ise raporun Trump'ın rolünü göz ardı ettiğini savunarak eleştirmişti.

ABD’NİN ÇEKİLME SÜRECİ VE TALİBAN

ABD, Şubat 2020'de Afganistan'dan çekilme anlaşması yapmıştı ve 31 Ağustos 2021'de çekilme sürecini tamamlamıştı. Taliban, 15 Ağustos 2021'de Kabil’i çatışmasız şekilde kontrol altına almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.