ABD'de lise saldırısı: dört kişi öldü, dokuz kişi yaralandı

ABD'de lise saldırısı: dört kişi öldü, dokuz kişi yaralandı
ABD'nin Georgia eyaletinde bir lisede sabah saatlerinde meydana gelen silahlı saldırıda dört kişi hayatını kaybetti, dokuz kişi yaralandı.

ABD'nin Georgia eyaletinde yerel saatle 11:30'da, Apalachee Lisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıda dört kişi hayatını kaybettiği, dokuz kişinin ise yaralandığı bildirildi. Barrow County Şerif Ofisi olay yerinde yaralananların bulunduğunu doğruladı, ancak tam olarak kaç kişinin etkilendiği ve yaralıların durumu hakkında ayrıntı vermedi. Georgia Soruşturma Bürosu (GBI), olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Atlanta'daki Grady Sağlık Sistemi sözcüsü, hastanelerine bir silah yaralanması vakasının getirildiğini duyurdu. Şerif ofisi, ek bilgilerin Çarşamba öğleden sonra düzenlenecek basın toplantısına kadar paylaşılmayacağını belirtti.

Olayın ardından okul yönetimi, öğrenciler ve öğretmenler için güvenlik önlemleri aldı ve karantina uyguladı. Sosyal medyada yayılan saldırgan haberleri sonrası, yetkililer hızla müdahalede bulundu. Okul, bir saat içinde tamamen güvenli hale getirildi ve öğrenciler ailelerine teslim edildi.

ÖĞRENCİLER OKUL STADYUMUNA TAHLİYE EDİLDİ

CBS’ye bağlı WANF haber kanalının aktardığı bilgilere göre, olay yerinde yoğun bir polis varlığı gözlemlendi. Okulun otoparkında ve ön bahçesinde ambulanslar, polisler ve bir sağlık helikopteri vardı. Bir yaralı helikoptere sedyeyle taşındı ve öğrenciler okulun stadyumuna tahliye edildi. Buradan otobüslerle güvenli bölgelere taşındılar.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), olay sonrası olay yerine intikal etti ve Atlanta birimi, yerel kolluk kuvvetleriyle koordineli çalıştıklarını açıkladı.

"TÜM İMKANLARI DEVREYE SOKTUK"

Georgia Valisi Brian Kemp, saldırıyla ilgili eyaletin tüm kaynaklarının seferber edildiğini belirterek, “Apalachee Lisesi'ndeki bu trajik olay karşısında eyaletin tüm imkanlarını devreye sokmuş bulunuyoruz. Barrow County ve eyalet genelindeki okullarda görev yapan öğretmen ve öğrenciler için dualarımızı eksik etmeyelim,” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise Başkan Joe Biden’ın ve ekibinin olay hakkında bilgilendirildiği, İç Güvenlik Danışmanı Liz Sherwood-Randall aracılığıyla sürekli bilgilendirildiği ve federal, eyalet ve yerel yetkililerle koordinasyonun sürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.