ABD’de sıcaklar rekor seviyede! Uzmanlar milyonlarca kişiyi uyardı

ABD’de sıcaklar rekor seviyede! Uzmanlar milyonlarca kişiyi uyardı
ABD'nin batı eyaletlerinde rekor kıran sıcak hava dalgası, büyük orman yangınlarına neden oldu ve etkisinin önümüzdeki hafta da devam etmesi bekleniyor. Yaklaşık 130 milyon kişi, aşırı sıcaklıklar konusunda uyarıldı. Arizona'da aşırı sıcaklardan etkilenen bir çocuk hayatını kaybetti.

ABD'de sıcaklar kavurucu bir şekilde seyrediyor. Meteorologlar, Death Valley'deki sıcaklıkların 53 dereceye kadar ulaşabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Bilim insanları, iklim değişikliği nedeniyle aşırı sıcakların daha yaygın ve yoğun hale geldiğini vurguluyor.

Ukiah, Livermore, Las Vegas ve Phoenix gibi şehirler tehlikeli derecede yüksek sıcaklıklar bildirdi. İtfaiyeciler aşırı sıcakların şiddetlendirdiği orman yangınlarıyla mücadele ederken, Ulusal Hava Durumu Servisi aşırı sıcak uyarılarını uzattı.

Ekran Resmi 2024 07 07 16.33.30

‘GÜNEŞTEN UZAK DURUN’

Baltimore bölgesi için Ulusal Hava Durumu Servisi'nden yapılan açıklamada, "Bol sıvı tüketin, klimalı bir odada kalın, güneşten uzak durun ve akrabalarınızı ve komşularınızı kontrol edin" denildi.

YANGINLAR VE TAHLİYELER

Kaliforniya'nın Oroville bölgesinde çıkan Thompson Yangını, 3 bin 789 dönümlük alana yayıldı ve binlerce kişinin tahliyesine neden oldu. Yangın, 25 yapıyı yok etti. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, aşırı sıcakları "bir hava katili" olarak nitelendirdi.

Yendgfdgfgi Proje

ABD'deki bu sıcak hava dalgası ve beraberindeki yangınlar, iklim değişikliğinin etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. İnsanlar, sıcak hava dalgasının etkilerine karşı tedbirli olmaya çağrılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.