AB'den Apple'a vergi darbesi: 13 milyar euro ödenecek!

AB'den Apple'a vergi darbesi: 13 milyar euro ödenecek!
Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı, Apple'ın İrlanda'ya 13 milyar eurodan fazla vergi ödemesi gerektiğine hükmetti. Yıllardır devam eden dava, teknoloji devinin vergi kurallarını ihlal ettiği iddialarıyla yürütülüyordu.

AB'nin en yüksek mahkemesi, Apple'a büyük bir darbe indirerek, şirketin İrlanda hükümetine ciddi bir vergi ödemesi gerektiğine karar verdi. Avrupa Adalet Divanı (ECJ), Apple'ın İrlanda'ya yapması gereken vergi ödemesi konusunda nihai hükmü verdi ve uzun yıllar süren hukuki mücadelenin sonuna geldi.

2014 yılında Avrupa Komisyonu, Apple'ın İrlanda'daki vergi ödemelerini detaylı bir şekilde incelemeye başlamıştı. AB rekabet şefi Margrethe Vestager, 2016'da, Apple'ın 1991-2014 yılları arasında diğer şirketlere kıyasla çok düşük bir vergi oranı ödediğini ve bu nedenle İrlanda hükümetinin haksız vergi indirimlerinden yararlandığını tespit etmişti.

Apple ve İrlanda, bu kararı temyiz etmiş ve 2019'da kararı AB Genel Mahkemesi lehine değiştirmişti. Ancak, bu kararın ardından 2020'de Apple'ın lehine verilen karar bozulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.