AB'den İsrail'e uyarı: Gazze'deki yıkımı Batı Şeria'ya taşımayın

AB'den İsrail'e uyarı: Gazze'deki yıkımı Batı Şeria'ya taşımayın
AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'i Batı Şeria'daki askeri operasyonların Gazze'deki yıkımı tekrarlamaması konusunda uyardı. AB Dönem Başkanı Belçika da İsrail'e uluslararası hukuka uyması çağrısında bulundu.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail’in Gazze’deki yıkım ve saldırılarını Batı Şeria’ya genişletmemesi konusunda güçlü bir uyarıda bulundu. Borrell, X hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in Batı Şeria'da yürüttüğü askeri operasyonların Gazze'deki savaşın boyutlarına ulaşmaması gerektiğini vurguladı. Özellikle İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Batı Şeria’daki Filistinlilerin zorla yerlerinden edilmeleri konusunda Gazze ile kurduğu paralelliğin bölgedeki istikrarsızlığı artırabileceğini belirtti.

'KALICI BARIŞIN TEK ÇÖZÜMÜ İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM'

AB Dönem Başkanı Belçika'nın Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib de bu uyarıya katılarak, İsrail'in Batı Şeria'daki askeri operasyonları durdurması ve uluslararası hukuka uygun davranması gerektiğini ifade etti. Lahbib, kalıcı barışın tek çözümünün iki devletli çözüm olduğunu yineledi. İsrail Dışişleri Bakanı Katz ise Batı Şeria'daki "tehditlere" karşı Gazze'de olduğu gibi sert adımlar atılması gerektiğini savunarak, buradaki Filistinlilerin de topluca zorla yerlerinden edilmelerini önermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.