ABD'li sporcu 7620 metreden paraşütsüz atladı!

ABD'li sporcu 7620 metreden paraşütsüz atladı!
Luke Aikins, 7620 metre yükseklikten paraşütsüz olarak atlayarak dünya rekoru kırdı. Aikins, özel olarak hazırlanan 30x30 metrelik bir ağa güvenle iniş yaparak, havacılık tarihine geçti.

Amerikalı hava dalışçısı Luke Aikins, 7620 metre yükseklikten uçuş ekipmanı olmadan atlayıp, 30x30 metre büyüklüğünde özel olarak kurulan bir ağa başarılı bir şekilde iniş yaptı. Aikins'in atlayış videosu, sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından izlendi.

DÜNYA REKORU KIRDI

Luke Aikins'in bu göz kamaştırıcı atlayışı, nefes kesen bir serbest düşüş performansını gözler önüne serdi. Aikins, paraşüt olmadan yaptığı bu atlayışla, uçuş ekipmanı kullanmadan ve yine ekipmansız olarak dünyaya inen ilk ve tek kişi oldu. Bu olay, onun bu alandaki ustalığını ve cesaretini gösteriyor.

TEKNİK HAZIRLIK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Aikins'in bu tehlikeli girişim öncesi, uzun ve detaylı bir hazırlık sürecinden geçtiği belirtildi. Atlama için seçilen yer ve yükseklik it carefully incelendi. 7620 metre yükseklik, neredeyse oksijenin olmadığı bir bölge olarak bilinir. Bu yüzden Aikins, fiziksel ve mental olarak bu zorlu koşullara hazırlanmak zorunda kaldı. Atlama esnasında herhangi bir olumsuz duruma karşı hazırlıklı olunması için, düşüşün tamamı boyunca özel eğitimli bir ekip tarafından izlendi.

VİDEO SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU

Luke Aikins'in paraşütsüz atlayışını gösteren video, sosyal medya platformlarında yayınlandığı andan itibaren viral oldu. Milyonlarca izlenme sayısına ulaşan video, izleyenleri hayrete düşürdü ve Aikins'in bu olağanüstü başarısı, dünya çapında takdir topladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.