ABD'nin eski Türkiye Büyükelçisi Flake, başkan adayını açıkladı

ABD'nin eski Türkiye Büyükelçisi Flake, başkan adayını açıkladı
ABD'nin eski Türkiye büyükelçisi Jeff Flake, başkanlık seçimlerinde destekleyeceği adayı açıkladı. Flake, "Yurt dışında gerçek düşmanlarımız ve vazgeçilmez müttefiklerimiz olduğunu gördüm. Farkı anlayan bir başkan adayını desteklemek istiyorum." dedi

ABD, 5 Kasım'da gerçekleştirilecek olan seçimlerde 60'ıncı başkanını seçecek. ABD'nin eski Türkiye büyükelçisi Jeff Flake, yaptığı yazılı açıklamayla hangi adaya destek vereceğini duyurdu.

Ağustos ayının sonunda görev süresi dolan ve ABD'ye dönen Flake, seçimlerde Demokratların adayı Kamala Harris'e oy vereceğini açıkladı. Harris'in karşısındaki aday ise eski Başkan Donald Trump.

Flake, 2020’de de Joe Biden'ı desteklemiş ve sahada çok aktif rol almıştı.

'ONLARIN VATAN SEVGİSİNİ İLK ELDEN BİLİYORUM'

Son üç yılı yurt dışında geçirdikten sonra, ABD'nin çok fazla gerçek düşmanı ve vazgeçilmez müttefikleri olduğunu yakından gördüğünü ifade eden Flake, "Farkı anlayan ve takdir eden bir Başkan adayını desteklemek istiyorum." dedi.

Kendisini muhafazakar bir cumhuriyetçi olarak tanımlayan Jeff Flake, Harris'e desteğini şu sözlerle açıkladı:

"Seçmenlerin iradesine saygı duyan ve oylandıktan sonra Cumhurbaşkanlığı yetkilerini kullanarak seçimi bozmaya asla kalkışmayacak bir adayı desteklemek istiyorum.

Başkanlık için Kamala Harris'i ve Başkan Yardımcılığı için Tim Walz'ı destekleyeceğim.

Kamala ile ABD Senatosu'nda görev yaptım. Tim ile de Temsilciler Meclisi'nde görev yaptım. Onları tanıyorum. Onların güzel karakterlerini ve vatan sevgilerini ilk elden biliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.