ABD'nin tek Müslüman Belediye Başkanı Amer Ghalib, Trump'a destek verdi

ABD'nin tek Müslüman Belediye Başkanı Amer Ghalib, Trump'a destek verdi
ABD'nin tek Müslüman belediye başkanı Amer Ghalib, 2024 başkanlık seçimlerinde eski Başkan Donald Trump'ı destekleyeceğini duyurdu.

ABD'nin tek Müslüman belediye başkanı unvanını elinde bulunduran Hamtramck Belediye Başkanı Amer Ghalib, 2024 başkanlık seçimlerinde eski ABD Başkanı Donald Trump'ı destekleyeceğini duyurdu. Amer, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "Eski Başkan Donald Trump'a ve umarım ki ABD'nin bir sonraki başkanına desteğimi duyuruyorum." ifadesini kullandı.

FARKLI GÖRÜŞLER, AYNI İLKELER

Ghalib, Trump ile birçok konuda aynı fikirde olmadığını belirtse de, onun ilkeli bir adam olduğunu vurguladı. Ghalib'in açıklaması, ABD'deki Müslüman oylarının Demokrat Partiden uzaklaşmasına yönelik bir gelişme olarak değerlendirildi. Trump'ın seçimleri kazanıp kazanamayacağı konusunda belirsizliğini koruyan Ghalib, "Bu kritik zaman için bunun doğru seçim olduğuna inanıyorum" dedi.

"SAVAŞ YANLISI DEĞİL"

Ghalib, 18 Eylül'de Trump ile görüştüğünü ve görüşme teklifinin Trump'ın kampanya ekibinden geldiğini belirtti. Trump'ın "savaş yanlısı olmadığını ve devam eden savaşları durdurmak istediğini" ifade etti.

SEÇMEN EĞİLİMLERİ

Öte yandan, Amerikan-İslam İlişkileri Konseyinin (CAIR) ağustos ayında yaptığı ankete göre, Michigan'daki Müslüman seçmenlerin yüzde 40'ı Yeşil Parti adayı Dr. Jill Stein'e, yüzde 18'i Donald Trump'a ve yüzde 12'si Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e destek vermekte.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.