Afganistan ve Pakistan güvenlik güçleri sınırda çatıştı

Afganistan ve Pakistan güvenlik güçleri sınırda çatıştı
Afganistan-Pakistan sınırında çıkan çatışmada, Afgan güvenlik güçlerinin sınırda kontrol noktası inşa etmesi sebebiyle şiddetli bir karşılaşma yaşandı.

Afganistan'ın Host vilayetinin Mandozai ilçesinde, Afganistan ve Pakistan güvenlik güçleri arasında saat 19.00 civarında çatışma çıktığı bildirildi. Çatışmanın, Afgan güvenlik güçlerinin sınırda bir kontrol noktası inşa etmesinden kaynaklandığı ileri sürüldü.

Ağır silahların da kullanıldığı çatışmada, sosyal medyada paylaşılan görüntüler ve bilgiler, taraflar arasında yoğun bir karşılaşmanın yaşandığını ortaya koydu. Çatışmanın devam ettiği ve henüz Afganistan yönetiminden resmi bir açıklama yapılmadığı belirtildi.

SINIR SORUNLARI VE İDDİALAR

Afganistan'da mevcut hükümet ve önceki yönetimler, iki ülke arasındaki Durand Hattı'nı resmi sınır olarak kabul etmiyor. Pakistan ise, kendi topraklarında yaşanan terör saldırılarında Afganistan'ın rolünü öne sürüyor. İslamabad yönetimi, Pakistan Talibanı'nın (TTP) Afganistan'da mevzilendiğini ve Afgan yönetiminin bu örgüte karşı gerekli önlemleri almadığını iddia ediyor. Afgan hükümeti ise bu suçlamaları reddediyor ve kendi güvenlik problemlerine ilişkin Pakistan'ın iddialarına karşı çıkıyor.

Sınır sorunları ve anlaşmazlıklar, zaman zaman sınır bölgelerinde ölümlere yol açan silahlı çatışmalara neden oluyor. Afganistan ve Pakistan arasındaki bu gerginlik, bölgesel güvenlik dinamiklerini etkilemeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.