Afrika'yı sel vurdu: BM'den 10 milyon dolar yardım

Afrika'yı sel vurdu: BM'den 10 milyon dolar yardım
BM Genel Sekreter Yardımcısı Farhan Haq, Orta Afrika'daki sel felaketinin 700 binden fazla kişiyi etkilediğini belirterek BM'nin gıda, barınma, su ve sanitasyon hizmetleriyle destek sağladığını duyurdu. BM Merkezi Acil Müdahale Fonu bu yıl Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Nijer'e toplam 10 milyon dolar yardım yapıldığını açıkladı.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Farhan Haq, Orta Afrika'daki sel felaketinin 700 binden fazla kişiyi etkilediğini belirterek, BM'nin gıda, barınma, su ve sanitasyon hizmetleriyle destek sağladığını duyurdu. Haq, bu yıl Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Nijer'e toplam 10 milyon dolar yardım yapıldığını açıkladı.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Farhan Haq, düzenlediği basın toplantısında, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Fildişi Sahili, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Liberya, Nijer, Nijerya, Mali ve Togo'yu etkileyen şiddetli yağışların ve sellerin kapsamını duyurdu.

Haq: "Şiddetli yağışların ve sellerin yüz binlerce insanı etkilediğini belirterek, "Yağmur mevsiminin ilk iki ayında bu denli yoğun yağışların meydana gelmesi ciddi bir endişe kaynağı. Şu ana kadar 700 binden fazla kişi bu felaketlerden olumsuz etkilenmiş durumda," ifadelerini kullandı.

'ÇALIŞMALAR YOĞUNLAŞTI'

Felaketin boyutları karşısında BM'nin, ortaklarıyla işbirliği içinde destek sağlama çabalarını artırdığını belirten Haq, gıda yardımları, barınma desteği, su ve sanitasyon hizmetlerinin sağlanmasına yönelik çalışmaların yoğunlaştırıldığını söyledi.

Bu yıl, BM Merkezi Acil Müdahale Fonu tarafından selden etkilenen Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Nijer hükümetlerine toplamda 10 milyon dolar yardım yapıldığı da aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.