Air France, Lübnan ve İsrail uçuşlarını güvenlik nedeniyle askıya aldı

Air France, Lübnan ve İsrail uçuşlarını güvenlik nedeniyle askıya aldı
Air France, Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarının ardından bölgedeki güvenlik durumunu gerekçe göstererek Paris'ten Beyrut ve Tel Aviv'e olan uçuşlarını yarına kadar iptal etti.

Fransız hava yolu şirketi Air France, Lübnan'daki çağrı cihazlarının patlatılmasının ardından bölgede artan güvenlik endişeleri nedeniyle Paris'ten Beyrut ve Tel Aviv'e olan uçuşlarını yarına kadar askıya aldığını açıkladı.

Ulusal basındaki haberlere göre, Air France, bölgedeki mevcut güvenlik durumunu dikkate alarak uçuşları iptal etti. Şirket, uçuşların yeniden başlamasının sahadaki durumun günlük olarak değerlendirilmesine bağlı olacağını belirtti.

BİLETLER GERİ ÖDENECEK VEYA ERTELENECEK

Air France, uçuşları iptal edilen müşterilere bilgi vereceğini ve biletlerin geri ödeneceğini veya ileri bir tarihe erteleneceğini duyurdu. Şirket, güvenliğin sağlanabilmesi için gerekli adımları atacaklarını vurguladı.

ÇAĞRI CİHAZLARININ PATLATILMASI

Lübnan Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarına ait çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ikisi çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 300'ünün durumu ise ağır.

Lübnanlı yetkililer, patlamalardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail'den konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. İsrail ile Lübnan arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalarda son günlerde gerilimin arttığı gözlemleniyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.