Alman akademisyenlerden İsrail protestosuna katılan öğrencilere polis müdahalesine tepki

Alman akademisyenlerden İsrail protestosuna katılan öğrencilere polis müdahalesine tepki
Berlin'deki üniversitelerde görev yapan yaklaşık 300 öğretim görevlisi, Gazze yanlısı öğrenci protestolarına yapılan polis müdahalesine karşı ortak bir bildiri yayınlayarak öğrencilerin barışçıl protesto haklarını savundular.

Geçtiğimiz günlerde, İsrail'in Refah bölgesine yönelik saldırılarını protesto eden yaklaşık 200 öğrenci Berlin Özgür Üniversitesi kampüsünde bir protesto düzenledi. Rektörlüğün talebiyle kampüse gelen polis, müdahale sırasında 80 öğrenciyi gözaltına aldı. Bu gelişme üzerine, Berlin'deki çeşitli üniversitelerden 300'e yakın öğretim görevlisi, öğrencilerin barışçıl protesto haklarını destekleyen bir açıklama yaptı.

Yeni Procxvxcvcv C V45343Je

ANAYASAL HAKLARIN KORUNMASI ÇAĞRISI

Ortak bildiride, öğrencilerin toplanma ve ifade özgürlüğünün, özellikle üniversite kampüsleri gibi alanlarda korunması gerektiğine vurgu yapıldı. Bildiride, "Protestocuların talepleri ve eylem biçimleri ne olursa olsun, öğrencilerin barışçıl protesto haklarını savunuyoruz" ifadeleri kullanıldı. Aynı zamanda, Berlin Özgür Üniversitesi Rektörlüğü'nün, öğrencilere karşı diyalog kurma çabası göstermeden polise başvurmasının da eleştirildiği belirtildi.

DİYALOG VE TARTIŞMA ÖNEMLİ

Üniversite yönetimlerinin, öğrencilerle diyalog yoluyla çözüm araması gerektiği ve üniversitelerin eleştirel kamusal alanlar olarak korunması gerektiği vurgulandı. Öğretim görevlileri, öğrencilerle gerçekleştirilen her türlü polis operasyonu ve cezai kovuşturmanın, üniversitelerin bu misyonuyla bağdaşmadığını belirtti. "Misyonumuzu ancak diyalog ve tartışma yoluyla yerine getirebiliriz" diyerek, üniversitelerin bu değerlere sahip çıkması çağrısında bulundular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.