Almanya'da seçim başarısızlığı: Yeşiller Partisi toplu istifa kararı aldı

Almanya'da seçim başarısızlığı: Yeşiller Partisi toplu istifa kararı aldı
Almanya'nın doğusundaki Thüringen, Saksonya ve Brandenburg’da yapılan eyalet meclisi seçimlerindeki başarısızlık, Yeşiller Partisi yönetimini toplu istifaya sürükledi.

Başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Yeşiller Partisi eş başkanları Omid Nouripour ve Ricarda Lang, "yeni bir başlangıç" mesajı verdi.

Yeşiller Partisi'nin krizde olduğunu ifade eden Ricarda Lang, "Partiyi bu krizden çıkarmak için yeni yüzlere ihtiyaç var. Şimdi kendi koltuğuna yapışma zamanı değil. Şimdi sorumluluk alma zamanı ve biz bu sorumluluğu yeni bir başlangıç sağlayarak alıyoruz." dedi.

Omid Nouripour ise seçim sonuçlarının, partinin derin bir krizde olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, "Yeni bir başlangıca ihtiyacımız olduğu sonucuna vardık." şeklinde konuştu.

Yeşiller Partisi'nin genel kurulu 15-17 Kasım'da Wiesbaden kentinde düzenlenecek.

İKİ EYALETTE BARAJI GEÇEMEDİ

Parti, Thüringen ve Brandenburg’da bu ay yapılan seçimlerde yüzde 5’lik barajı geçemeyerek eyalet meclislerine girememişti. Saksonya’da ise yüzde 5,1 oy ile meclise girmeyi başarmıştı.

Yeşiller Partisi, Başbakan Olaf Scholz liderliğinde Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile federal düzeyde koalisyon hükümetinde yer alıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.