Almanya'dan yeni güvenlik ve iltica önlemleri

Almanya'dan yeni güvenlik ve iltica önlemleri
Almanya, Solingen'deki bıçaklı saldırının ardından güvenlik önlemlerini sıkılaştırdı ve iltica politikalarını yeniden düzenledi.

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) oluşan koalisyon hükümeti, 23 Ağustos'ta Solingen kentindeki bıçaklı saldırının ardından iltica talebinde bulunanlara yönelik yeni güvenlik önlemleri aldı. İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Adalet Bakanı Marco Buschmann, Berlin'de düzenledikleri basın toplantısında, saldırının ardından hükümetin aldığı önlemleri duyurdu. Faeser, saldırının kendilerini derinden sarstığını ve hükümetin sert tedbirler alacağını belirtti.

ÖNLEMLER ALINACAK VE YETKİLER GENİŞLETİLECEK

Yeni önlemler arasında silah yasasının sıkılaştırılması, kamuya açık etkinliklerde bıçak taşıma yasağı ve tren istasyonlarında bıçak taşıma yasağı yer alıyor. Ayrıca, polise bıçak taşıma yasağı getirilen bölgelerde arama yapma yetkisi genişletilecek, güvenlik birimlerine yüz taraması için yapay zeka kullanma izni verilecek ve iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Dairesi’nin yetkileri genişletilecek.

KARARLAR YIL SONUNA KADAR PARLAMENTOYA TAŞINACAK

Almanya, sosyal yardımların kesilmesi, ağır suç işleyenlerin geri gönderilmesi ve sığınmacıların ülkelerine seyahat etmeleri durumunda koruma statülerinin kaybolması gibi düzenlemeleri de planlıyor. Bu kararlar yıl içinde parlamentoya taşınacak. Solingen’deki saldırıda üç kişi hayatını kaybetmişti ve zanlı tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.