Avustralya'da bir saldırı daha: Bu kez 'terör izi' iddiası

Avustralya'da bir saldırı daha: Bu kez 'terör izi' iddiası
Avustralya'da saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Bu sefer, Avustralya'nın Perth kentinde 16 yaşındaki bir çocuk park yerinde bir adama bıçaklı saldırı gerçekleştirdikten sonra polis tarafından vurularak öldürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Polis ekipleri ard arda gerçekleşen talihsiz olayların 'terör izi' taşıdığını düşünüyor.

Avustralya'da bir saldırı daha gerçekleşti. Geçtiğimiz ay kilisede bir gencin bıçaklı saldırıda bulunmasından bu yana Sydney'de terörle mücadele soruşturması yürütülüyor. Bu kez, Avustralya'nın Perth kentinde 16 yaşındaki bir genç otoparkta bir adamı bıçakladıktan sonra polis tarafından vurularak öldürüldü. Yetkililer, sırtından bıçaklanan yaralının durumunun stabil olduğunu bildirdi.


Reuters'da yer alan habere göre, Polis, saldırının terörizm “işaretleri” taşıdığını ancak henüz bir terör eylemi olarak ilan edilmediğini söyledi.
Batı Avustralya Başbakanı Roger Cook, eyalet başkenti Perth'te televizyonda yayınlanan bir basın toplantısında saldırganla ilgili olarak “Bu aşamada tek başına ve yalnız hareket ettiği anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Anthony Albanese olayla ilgili olarak polis ve istihbarat kurumlarından bilgi aldığını ve bu kurumların devam eden bir tehdit olmadığını bildirdiklerini söyledi.

Albanese sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada;

“Biz barışsever bir ulusuz ve Avustralya'da şiddet yanlısı aşırıcılığa yer yok” dedi.

Olay, 15 Nisan'da Sydney'de canlı yayınlanan bir vaaz verirken bir piskoposun bıçaklanmasının ardından yürütülen soruşturmalarda birkaç genci terörle bağlantılı suçlarla itham etmesinin ardından geldi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.