Avustralya'dan İsrail'e 'ateşkes' çağrısı: 'Baskı yapmaya devam edeceğiz'

Avustralya'dan İsrail'e 'ateşkes' çağrısı: 'Baskı yapmaya devam edeceğiz'
Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, Filistin topraklarında sürdürdüğü soykırım savaşıyla 40 binden fazla insanı öldüren İsrail'e "ateşkes" çağrısını yineledi. Wong, tarafların BM Güvenlik Konseyi tarafından desteklenen anlaşmayı kabul etmesi gerektiğini belirtti.

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, dün İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz ile telefonda görüştü. Sosyal medya paylaşımında Gazze'de acil ateşkese ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Wong, "Görüşmede, Avustralya'nın, tarafların BM Güvenlik Konseyi tarafından desteklenen anlaşmayı kabul etmesi gerektiği yönündeki görüşünü yineledim." dedi. 

'YASA DIŞI YERLEŞİMCİ ŞİDDETİ BARIŞI BALTALIYOR'

Görüşmede, Avustralya'nın aşırı sağcı İsrailli bakanların kışkırtıcı eylemlerinden ve Batı Şeria'daki şiddetin tırmanmasından duyduğu derin endişeyi dile getiren Wong, paylaşımında, "Devam eden yasa dışı yerleşim faaliyetleri ve yerleşimci şiddeti, adil ve kalıcı bir barış umudunu baltalıyor." ifadelerine yer verdi.

'AVUSTRALYA, AŞIRILIK YANLISI İSRAİLLİLERE VİZE VERMEYECEK'

Dışişleri Bakanı Wong, "Avustralya, İsrailli aşırılık yanlılarına yaptırım uyguladı ve aşırılık yanlısı yerleşimci olarak tanımlanan kişilere Avustralya'ya seyahat vizesi vermeyecek." uyarısında bulunurken, Avustralya'nın barış için baskı yapmak amacıyla nüfuz sahibi ülkelerle çalışmaya devam edeceğini hatırlattı.

SUUDİ ARABİSTAN VE ÜRDÜN'LE ORTAK TUTUM

Geçen hafta Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ve Ürdün Dışişleri Bakanı ile yaptıkları görüşmelerde, Gazze'de ateşkesin sağlanmasının; sivillerin korunması, rehinelerin serbest bırakılması ve bölgedeki gerginliğin azaltılması açısından kilit önem taşıdığı konusunda mutabakata vardıklarını açıklayan Wong, "İki devletli çözüm, hem İsrailliler hem de Filistinliler için uzun vadeli güvenlik ve refahı sağlamanın tek yolu olmaya devam ediyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.