Avusturya'da sel tehlikesi: 24 yer afet bölgesi ilan edildi

Avusturya'da sel tehlikesi: 24 yer afet bölgesi ilan edildi
Aşağı Avusturya'da sel tehlikesi nedeniyle 24 yerleşim afet bölgesi ilan edildi. Kar yağışı bazı otoyolları kapattı ve demir yollarında gecikmelere neden oldu.

Avusturya’da dün başlayan ve bugün de artarak devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle özellikle Aşağı Avusturya eyaletinde 24 yerleşim yeri afet bölgesi ilan edildi.

TAHLİYE HAZIRLIKLARI

Aşağı Avusturya Eyalet Başkan Yardımcısı Stephan Pernkopf, meteoroloji birimlerinin yönlendirmeleri doğrultusunda, afet bölgesi ilan edilen 24 yerleşim yerindeki belediye başkanlarının olası tahliye ve bilgilendirme çalışmalarına hazır olduklarını bildirdi. Pernkopf, Zwettl, Horn, Krems ve Tulln gibi şehirlerde tahliye ön hazırlıklarının yapıldığını ve bazı yazlık yerleşkelerin tahliye edildiğini belirtti.

Avusturya’da sel tehlikesi nedeniyle 24 yerleşim yeri afet bölgesi ilan edildi

Yetkililer, Ottenstein Baraj Gölü’nün yoğun yağış nedeniyle taşma riski taşıdığını, Tuna ve İnn nehirlerinde ise taşmaları önlemek için kuvvetlendirme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Uzmanlar, Tuna Nehri’nde 30 yılda bir yaşanabilecek bir sel olasılığına dikkat çekti.

KAR YAĞIŞI VE TRAFİK SORUNLARI

Salzburg, Karintiya ve Steiermark eyaletlerinde etkili olan kar yağışı bazı otoyolların trafiğe kapanmasına ve bazı güzergahlarda zincir kullanım zorunluluğuna neden oldu. Kar yağışı, demir yollarını da etkileyerek, Avusturya Demiryolları'nın bazı seferlerinin 2 saat gecikmeli yapılabileceği uyarısında bulunmasına yol açtı.

Steiermark eyaletindeki turistik Mariazell kasabasında eylül ayında ilk kez kar yağdığı bildirildi. Olumsuz hava koşulları, spor karşılaşmaları ve konserler gibi etkinlikleri de etkiledi. Avusturya Bundesliga’nın Red Bull Salzburg ile Austria Klagenfurt takımları arasında oynanması planlanan lig maçı ertelendi. Aşağı Avusturya eyaletindeki Wachau kentinde yapılması planlanan geniş katılımlı bir konser ise olası sel tehlikesi nedeniyle iptal edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.