Ayşenur Ezgi Eygi'nin erkek arkadaşından Biden'a tepki: 'Kaza değildi ve katili hesap vermeli'

Ayşenur Ezgi Eygi'nin erkek arkadaşından Biden'a tepki: 'Kaza değildi ve katili hesap vermeli'
Batı Şeria'da İsrail askeri tarafından başından vurularak öldürülen Türk Amerikalı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin erkek arkadaşı Hamid Ali, cinayeti "kaza" olarak nitelendiren ABD Başkanı Joe Biden'ı, "Kaza değildi ve katili hesap vermeli." diyerek reddetti.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin erkek arkadaşı Hamid Ali, ABD Başkanı Joe Biden'ın cinayetle ilgili, "Görünüşe göre bir kazaydı, (kurşun) yerden sekti ve kazara çarptı." açıklamasına itiraz etti.

'BIDEN'IN BİZİ ARAMASINI BEKLİYORUZ'

"Filistinlilerin acıları karşısında uluslararası bir gözlemci ve tanık olan Ayşenur'un  adalet için barışçıl bir duruşu olduğunu" söyleyen Ali, "200 metre ötede konumlanmış bir İsrail keskin nişancısının attığı kurşunla kafasından ölümcül şekilde vuruldu. Bu bir kaza değildi ve katili hesap vermeli." dedi. 

26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül'de Batı Şeria'da yer alan Beyta kasabasında, yasa dışı İsrail yerleşim birimlerine karşı düzenlenen barışçıl protesto gösterisi sırasında bir İsrail askeri tarafından başından vurularak öldürüldü.

İsrail ordusu, Eygi'nin kendi güçlerinin açtığı ateşle "dolaylı ve kasıtsız" vurulmasının "çok muhtemel" olduğunu söylemişti.

Ali ayrıca Beyaz Saray'ın iletişim eksikliğini eleştirerek, "Dört gündür Başkan Biden'ın telefon açıp doğru şeyi yapmasını bekliyoruz: Bizi aramasını, başsağlığı dilemesini ve Ayşenur'un öldürülmesiyle ilgili bağımsız bir soruşturma emri verdiğini bize bildirmesini bekliyoruz." dedi.

EYGİ'NİN AİLESİ ÖFKELİ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, pazartesi günü konuyla ilgili kendisine yöneltilen soruya, Biden'ın Eygi'nin ailesiyle başsağlığı dilemek için görüşmediği yanıtını vermişti.

Eygi'nin ailesi ise kızlarının bir İsrail keskin nişancısı tarafından öldürülmesinin kasıtsız olduğu iddialarına öfke duyduklarını belirterek, bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısını yineledi.

Aile yaptığı açıklamada, "İsrail ordusunun Ayşenur'un öldürülmesine ilişkin ön soruşturması tamamen yetersizdir; eğitimli bir keskin nişancı tarafından öldürülmesinin herhangi bir şekilde kasıtsız olduğu iddiasından derin bir şekilde rencide olduk." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.