Bangladeş, elçilerini geri çağırdı: Hindistan tepki gösterdi

Bangladeş, elçilerini geri çağırdı: Hindistan tepki gösterdi
Bangladeş, Hindistan'daki Yüksek Komiseri ve BM Daimi Temsilcisi dahil birkaç elçisini geri çağırdı. Hindistan, bu duruma sert bir yanıt verdi.

Bangladeş geçici hükümeti, Hindistan'daki Yüksek Komiseri Mustafizur Rahman'ın yanı sıra Birleşmiş Milletler'deki (BM) Daimi Temsilcisi ve Avustralya, Belçika ve Portekiz büyükelçilerini geri çağırdı. Hindustan Times’ın haberine göre, bu durum Yeni Delhi hükümeti tarafından tepkiyle karşılandı.

GERİ ÇEKME GEREKÇESİ

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Bangladeş'in elçilerini geri çekme kararını, "siyasi atamalar olmadığı için ülkenin dış hizmetlerini iyi yürütmediği" gerekçesiyle aldığını belirtti. Bu kararın, Bangladeş Dışişleri Bakanlığının yönetim birimi tarafından alındığı ifade edildi.

BANGLADEŞ VE HİNDİSTAN ARASINDAKİ İLİŞKİ

Aynı yetkili, ABD'deki BM Genel Kurulu sırasında Bangladeş geçici hükümetine "başdanışman" olarak başkanlık eden Muhammed Yunus ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi arasında yapılması planlanan görüşmenin, Yunus'un Yeni Delhi'ye yönelik eleştirileri nedeniyle başarısız olduğunu kaydetti. Bu durum, Bangladeş ve Hindistan arasındaki diplomatik ilişkilerin gerginleştiğine işaret ediyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.