Başbakan Scholz, Rus muhalif Kara-Murza ile görüştü

Başbakan Scholz, Rus muhalif Kara-Murza ile görüştü
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rus muhalif siyasetçi Vladimir Kara-Murza ile Başbakanlık'ta bir araya geldi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un, Rus muhalif siyasetçi Vladimir Kara-Murza ile Berlin'deki Başbakanlık'ta görüştüğü bildirildi. Scholz, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, Kara-Murza ile birlikte çekilmiş iki fotoğrafını yayınladı.

"YORULMAK BİLMEZ BAĞLILIĞINA HAYRANIM"

Paylaşımında Scholz, "Vladimir Kara-Murza'nın gücüne, cesaretine ve Rusya için demokratik bir geleceğe olan yorulmak bilmez bağlılığına hayranım. Ağustos ayındaki esir takası sırasında serbest bırakılmasını sağladık ve bugün birbirimizle uzun uzun konuşma fırsatı bulduk" ifadelerine yer verdi.

Vladimir Kara-Murza da aynı platformdan yaptığı açıklamada, Başbakan Scholz'e teşekkür ederek, Rusya, Ukrayna ve Avrupa'nın geleceği hakkında görüştüklerini ve cezaevlerinden çıkarılması gereken siyasi mahkumlar üzerine sohbet ettiklerini belirtti.

KARA-MURZA ANKARA'DA YAPILAN ESİR TAKASINDA SERBEST KALMIŞTI

Kara-Murza, Batılı ülkeler ve Rusya arasında Ankara’da gerçekleşen tarihi esir takası sonucu serbest kalmış ve Almanya'ya getirilmişti. Görüşmenin, Rusya'daki siyasi durum ve Kara-Murza'nın serbest bırakılması sonrası yaşanan gelişmeler üzerine odaklandığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.