Başkan adaylığını ilan eden Harris'ten mesaj: Tüm Amerikalıların başkanı olacağım

Başkan adaylığını ilan eden Harris'ten mesaj: Tüm Amerikalıların başkanı olacağım
ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokrat Parti Kongresi'nin final gününde partisinin başkan adaylığını resmi olarak kabul etti. Coşkulu bir kalabalığın önünde konuşan Harris, “Tüm Amerikalıların başkanı olacağıma söz veriyorum” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokrat Parti Kongresi'nin son gününde Chicago'da düzenlenen etkinlikte partisinin başkan adaylığını resmen kabul etti. United Center Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede sahne alan Harris, coşkulu alkışlar nedeniyle konuşmasına başlamakta zorlandı.

Harris'in konuşmasında, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'a yönelik sert eleştiriler öne çıktı. Trump'ı, milyarderler ve kendi çıkarları için mücadele ederken orta sınıfı ihmal etmekle suçlayan Harris, "Güçlü bir orta sınıf Amerika'nın başarısı için çok önemli" sözleriyle dikkat çekti.

Yht W1 Weo

Ayrıca Harris, dış politikada NATO müttefiklerine desteğini vurgulayarak, "NATO ve Amerika Birleşik Devletleri'nin müttefiklerini her zaman destekleyeceğim" dedi.

Harris, konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e de değinerek Trump'ı, Putin'i Ukrayna'yı işgal etmeye cesaretlendirmekle suçladı ve "Ben her zaman Ukrayna'nın yanında olacağım." dedi.

GAZZE MESAJI

Ayrıca Gazze'deki son durumu değerlendirirken, Başkan Joe Biden ile birlikte ateşkes anlaşması için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Harris, "Gazze'deki savaşla ilgili olarak Başkan Biden ve ben gece gündüz çalışıyoruz. Çünkü şimdi bir rehine anlaşması ve ateşkes anlaşması yapmanın tam zamanı" ifadelerini kullandı.

İsrail'e de destek mesajı veren Harris, "İsrail'in kendini savunma hakkını her zaman savunacağım ve İsrail'in kendini savunma kabiliyetine sahip olmasını sağlayacağım" diyerek, 7 Ekim'deki saldırıların bir daha yaşanmaması gerektiğini vurguladı.

TRUMP'A 'OTOKRAT' ELEŞTİRİSİ

Trump’ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile olan görüşmesine göndermede bulunan Harris, "Trump'ı destekleyen Kim Jong Un gibi tiranlara ve diktatörlere yakınlık göstermeyeceğim" dedi. Öte yandan, diktatörlerin Trump'ı dalkavukluk ve iltimaslarla kolayca manipüle edebildiğini söyledi ve Trump’ın "otokrat" olma arzusunu eleştirdi.

SEÇMENLERE SESLENDİ

Harris, konuşmasını seçmenlere seslenerek bitirdi ve "Amerikalı dostlarım, ülkemizi tüm kalbimle seviyorum. Gittiğim her yerde, karşılaştığım herkeste ilerlemeye hazır bir ulus görüyorum. Amerika olan bu inanılmaz yolculukta bir sonraki adıma hazır” diyerek destek istedi.

Harris ayrıca, “Ulusumuzu inşa eden korkusuz inanca sımsıkı sarıldığımız bir Amerika görüyorum” ifadeleriyle ülkenin umut verici geleceğine inandığını belirtti.

Kongrenin sonunda Harris'in eşi Doug Emhoff, ardından Başkan Yardımcısı Adayı Tim Walz ve eşi sahneye çıktı. Böylece Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nin dört gün süren maratonu sona ermiş oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.