Sinema dünyası Donald Sutherland'ı kaybetti

Sinema dünyası Donald Sutherland'ı kaybetti
"Açlık Oyunları" film serisiyle adından söz ettiren Kanadalı usta oyuncu Donald Sutherland, 88 yaşında yaşamını yitirdi. Sutherland'in ölüm haberini, kendisi gibi oyuncu oğlu Kiefer Sutherland duyurdu.

Sinema tarihinin unutulmaz aktörlerinden Donald Sutherland, 88 yaşında hayata veda etti. Oğlu Kiefer Sutherland tarafından duyurulan ölüm haberi, sinema dünyasını yasa boğdu.

OSCAR'A ADAY GÖSTERİLMESE DE UNUTULMAZ FİLMLER BIRAKTI

Donald Sutherland, korku, kaygı, nefret, güven, sevgi gibi her türlü temel insani duyguyu beyazperdede ustalıkla canlandıran bir aktördü. Geniş oyunculuk yelpazesiyle sinema tarihine damga vuran Sutherland, sayısız unutulmaz karaktere hayat verdi. "Karanlığın Gölgesi", "1900", "Fahişe", "Sıradan İnsanlar", "Çılgın Savaşçılar" gibi filmlerdeki performansıyla hafızalara kazındı.

G Qib M Y R X Y A Asnf1

HER ROLÜ SON ROLÜ GİBİ OYNADI

1960'lardan itibaren her dönem farklı karakterlerle karşımıza çıkan Sutherland, oyunculuğu tutkuyla icra etti ve hiç emekli olmayı düşünmedi. Her rolü son rolüymüş gibi oynayarak izleyicileri etkilemeyi başardı. Kariyerinin sonlarına doğru "Açlık Oyunları" serisindeki Başkan Snow rolüyle de genç kuşak tarafından tanındı.

SİNEMAYA AŞIK BİR GENÇTİ

1935'te Kanada'da doğan Sutherland, gençlik yıllarında bir radyoda muhabir olarak çalıştı. Ancak 19 yaşında izlediği "Sonsuz Sokaklar" ve "Zafer Yolları" filmleriyle sinemaya aşık oldu ve Londra'ya giderek oyunculuk eğitimi aldı.

OSCAR'I YOK AMA GURUR DUYDUĞU PULU VAR

Donald Sutherland, hiçbir performansıyla Oscar'a aday gösterilmemesine rağmen sinema tarihinin en iyi oyuncularından biri olarak kabul edildi. 2018'de Akademi tarafından Onur Oscar'ı ile ödüllendirilen Sutherland, geçtiğimiz Aralık ayında da Kanada tarafından adına basılan pul ile onurlandırıldı. Sutherland bu pulu, Oscar'dan daha değerli gördüğünü belirtmişti.

Sinema dünyası, Donald Sutherland'ın ölümüyle büyük bir kayıp yaşadı. Ancak onun unutulmaz filmleri ve karakterleri, sinema tarihindeki yerini sonsuza kadar koruyacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.