Bebek hastanesinde yangın: 6 yenidoğan hayatını kaybetti

Bebek hastanesinde yangın: 6 yenidoğan hayatını kaybetti
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki bir bebek hastanesinde yangın çıktı. Yangında en az 7 yenidoğan bebek hayatını kaybetti, 5 bebek ise yaralandı. Delhi Eyaleti Başbakanı Arvind Kejriwal yaptığı açıklamada; "Yangın nedeni araştırılıyor ve ihmalin sorumluları affedilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki Vivek Vihar bölgesinde bulunan bir bebek hastanesinde gece saatlerinde yangın çıktı. Hastanede bulunan bebeklerin vatandaşların da yardımıyla dışarıya çıkartıldığı bildirildi.

Delhi İtfaiye Hizmetlerinden yapılan açıklamada, yeni doğan bebeklerden 6'sının duman zehirlenmesi sonucu yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, 5 bebeğin ise en yakın hastanede tedavi altına alındığı aktarıldı.

'İHMALİN SORUMLULARI AFFEDİLMEYECEK'

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hastane yangını trajedisi yürekleri parçaladı. Düşüncelerim yaslı ailelerle. Yaralıların da bir an evvel iyileşmesini diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Delhi Eyaleti Başbakanı Arvind Kejriwal da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bebek hastanesindeki yangın haberi yürekleri dağladı. Yangın nedeni araştırılıyor ve ihmalin sorumluları affedilmeyecek." ifadelerini kullandı.

Bu arada, görgü tanıkları, hastane yakınlarında oksijen tüpü satış noktası bulunduğunu ve bu konuda daha önce yetkililerin uyarıldığını belirtti.

Hastane yetkilileri hakkında yasal işlem başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.