Berlin’de Türk taraftarlara gözaltı: Taraftar yürüyüsü siyasi mesaj platformu olarak kullanıldı

Berlin’de Türk taraftarlara gözaltı: Taraftar yürüyüsü siyasi mesaj platformu olarak kullanıldı
Almanya’nın başkenti Berlin’de EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda-Türkiye karşılaşması öncesinde milli takıma destek veren bazı Türk taraftarları gözaltına alındı. Berlin Polis Sözcüsü Valeska Jakubowski, yaptığı açıklamada; taraftar yürüyüşünün “siyasi mesaj platformu” olarak kullanıldığı gerekçesiyle polis tarafından önceden sonlandırıldığını bildirdi.

Almanya’da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final mücadelesinde Hollanda ile Türkiye takımları, Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştı. Türk taraftarlar maç öncesi Berlin sokaklarında milli takıma destek verdi.

Berlin Polis Sözcüsü Valeska Jakubowski, yaptığı açıklamada, Berlin’de Hollanda-Türkiye karşılaşması öncesinde Türk taraftarlarınca yapılan yürüyüşün “siyasi mesaj platformu” olarak kullanıldığı gerekçesiyle polis tarafından önceden sonlandırıldığını açıklandı.

Jakubowski, bazı taraftarların gözaltına alındığını ancak tedbirlerin devam etmesi nedeniyle bunların sayısına ve sebebine ilişkin bilginin yarın verileceğini aktardı.

Jakubowski, taraftar yürüyüşünün siyasi platform olarak kullanılması halinde bunun taraftar yürüyüşü değil teorik olarak bir gösteri olacağını, bunun da başka koşulları ve tedbirleri gerektirdiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.