Beyaz Saray'dan Eygi'nin ölümüne tepki: İsrail hesap vermeli

Beyaz Saray'dan Eygi'nin ölümüne tepki: İsrail hesap vermeli
Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümünün sorumlularının hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail askerleri tarafından öldürülen Amerikalı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Jean-Pierre, Eygi'nin ölümünün sorumlularının hesap vermesi gerektiğini belirterek, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için İsrail'in daha fazla önlem alması gerektiğini ifade etti.

ABD TÖNETİMİ AİLEYLE TEMAS HALİNDE

Jean-Pierre, Eygi'nin ölümünden dolayı yas tutan ailesiyle aynı duyguları paylaştıklarını ve ABD yönetimi olarak aile ile temas halinde olduklarını söyledi. Eygi'nin ölümüne dair daha kapsamlı bir soruşturma yürütüleceğini vurguladı.

BİDEN'IN ÇARPICI AÇIKLAMALARI

Eygi'nin İsrailli keskin nişancı tarafından gösteriler bittikten 20 dakika sonra başından vurulduğunu belirten bir Washington Post araştırma haberine atıfta bulunarak, Biden'ın ilk başta bu olayı kaza olarak tanımlamasına açıklık getirmekte zorlandığını belirtti. Soruşturmanın yakından takip edildiğini ve sonuçlarına göre adım atılacağını ifade etti.

EYGİ'NİN ÖLÜMÜ VE ÖNCESİ 

İsrail askerlerinin Batı Şeria'daki barışçıl gösterilere ateş açması sonucu ağır yaralanan Eygi, Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılmış ve 6 Eylül'de hayatını kaybetmişti. Eygi, Filistinlilere destek amacıyla gösterilere katılan Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir aktivistti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.