Biden: İsrail hala İran'a karşı nasıl hareket edeceğine karar veremedi

Biden: İsrail hala İran'a karşı nasıl hareket edeceğine karar veremedi
Biden, İsrail'in İran'a karşı nasıl bir strateji izleyeceği konusunda henüz net bir karar vermediğini belirtti. Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Eğer onların yerinde olsam petrol sahalarından farklı alternatifleri düşünürdüm" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da düzenlenen basın brifinginde İsrail'in İran'a karşı nasıl bir strateji izleyeceği konusunda net bir karar vermediğini ifade etti. Biden, "Eğer onların yerinde olsam petrol sahalarından farklı alternatifleri düşünürdüm" dedi. Ayrıca, İsrail'in Orta Doğu'daki durumu ve yaklaşan başkanlık seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"HENÜZ NE YAPACAKLARINA KARAR VERMEDİLER"

Biden, İsrail'in İran'a yönelik olası bir saldırı planlaması hakkında, "İsrailliler henüz ne yapacaklarına karar vermediler, görüşmeler sürüyor" açıklamasında bulundu. Biden, İsrail'in bölgedeki tehditlere karşı kendini savunma hakkını vurgularken, sivillere yönelik saldırılardan kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ ÜZERİNE AÇIKLAMALAR

Başkan Biden, yaklaşan başkanlık seçimlerinin serbest ve adil olacağına inandığını ancak barışçıl bir şekilde geçip geçmeyeceği konusunda belirsizlik olduğunu belirtti. Trump’ın seçim sonuçlarına karşı olan tutumunun tehlikeli olduğunu ifade eden Biden, bazı Cumhuriyetçi isimlerin sonuçları kabul etmeme ihtimallerini de eleştirdi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.