BM, İsrail’in Batı Şeria’daki Al Jazeera ofisini kapatmasını kınadı

BM, İsrail’in Batı Şeria’daki Al Jazeera ofisini kapatmasını kınadı
BM, Al Jazeera'nın Batı Şeria'daki ofisinin İsrail tarafından kapatılmasını, Gazze ve bölgede medya yayınlarını kısıtlama çabasının bir parçası olduğunu belirterek İsrail'i kınadı.

Birleşmiş Milletler (BM), Al Jazeera'nın işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan ofisinin İsrail tarafından kapatılmasıyla ilgili, "Bu Gazze ve bölgede medya yayınlarını kısıtlama çabasının bir parçası." açıklamasında bulundu.

BATI ŞERİA'DAKİ OFİS 45 GÜN SÜREYLE KAPATILDI

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, İsrail'in Al Jazeera'nın Batı Şeria'daki ofisini 45 gün süreyle kapatma kararından duyduğu "derin endişeyi" dile getirdi. Dujarric, İsrail'in daha önce Kudüs'te de benzer eylemler gerçekleştirdiğini hatırlattı.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

Gazze'ye uluslararası gazetecilerin girişinin yasaklandığını belirten Dujarric, bu durumun gazetecilerin çalışmalarını etkilediğini ve basın özgürlüğünü kısıtladığını ifade etti. BM, basın özgürlüğünü güçlü bir şekilde desteklediğini vurgularken, ihtilaf bölgelerinde basının "gözümüz, kulağımız" olmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

OLAYIN GELİŞİMİ

İsrail askerleri, önceki gün askeri emirle Al Jazeera'nın Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki ofisine baskın düzenleyerek belgelere ve yayın ekipmanlarına el koymuş, ofisi kapatmıştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.