BM: İsrail’in vurduğu UNRWA okulunda Hamas Yoktu

BM: İsrail’in vurduğu UNRWA okulunda Hamas Yoktu
BM, İsrail'in Gazze'deki UNRWA okuluna saldırmasının ardından, Hamas üyelerinin orada bulunduğuna dair kanıt olmadığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda yerinden edilen sivillerin sığındığı BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) ait okulda "Hamas üyelerinin bulunduğuna dair kanıt olmadığını" bildirdi.

GÜVENLİK VE YARDIM DENGESİNİ SAĞLAMA ÇABASI

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, BM personelinin güvenliğini sağlamak ve Gazze halkına yardımı sürdürebilmek için hangi önlemleri alabileceği konusunda bir açıklama yapan Dujarric, "Personelimizi korumak ve Gazze halkının çok ciddi boyutta ihtiyacı olduğu yardımı sağlamak arasında denge kurmaya çalışıyoruz" dedi.

İSRAİL HÜKÜMETİ İLE İLETİŞİM KURULUYOR

Dujarric, bu çerçevede İsrail hükümetinin en yüksek düzeydeki yetkilileriyle irtibat halinde olduklarını ve bu iletişimin devam edeceğini belirtti. İsrail'in, Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki UNRWA'ya ait okulda öldürülen BM personelinin "Hamas üyesi" olduğuna dair iddialarına ilişkin olarak Dujarric, "Bu okul sığınak olarak kullanılıyor. Kötü bir niyetle kullanıldığına dair elimizde herhangi bir kanıt yok" şeklinde konuştu.

SALDIRILARDA SİVİL HALK VE BM PERSONELİ ÖLÜYOR

Öte yandan, İsrail ordusunun dün Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda yerinden edilen sivillerin sığındığı UNRWA'ya ait El-Cauni Okulu'na düzenlediği saldırıda, aralarında çocukların ve BM çalışanlarının da bulunduğu 18 kişi ölmüş, 18 kişi yaralanmıştı. BM'nin açıklamasına göre, saldırının ardından sivil kayıpların yanı sıra BM personelinin güvenliği de büyük endişe yaratmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.