Bosna Hersek’te sel felaketi: 18 kişi hayatını kaybetti

Bosna Hersek’te sel felaketi: 18 kişi hayatını kaybetti
Bosna Hersek’in güneyinde yer alan Jablanica ve Konjic kentlerinde meydana gelen sel felaketinde 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Hayatını kaybedenler arasında bir bebeğin de olduğu belirtiliyor.

Bosna Hersek’in güneyindeki Hersek Neretva Kantonu’ndan yapılan açıklamada, Jablanica ve Konjic kentlerini etkileyen sellerde 18 kişinin yaşamını yitirdiği, arama kurtarma çalışmalarının ise sürdüğü ifade edildi. Hayatını kaybedenler arasında bir bebeğin bulunduğu bilgisi verildi.

Sel felaketi Fojnica ve Kiseljak kentlerinde de etkili oldu. Fojnica’da su taşkınları nedeniyle 2 kişinin daha yaşamını yitirdiği belirtildi. Selden etkilenen bölgelerde ciddi hasarlar meydana gelirken, Bosna Hersek ordusunun da arama kurtarma çalışmalarına katıldığı aktarıldı.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic, Jablanica'yı ziyaret ederek, selden etkilenenlere yardım ulaştırmak için gerekli her şeyin yapılacağını vurguladı. Konseyin Hırvat üyesi Zeljko Komsic ve Sırp üyesi Zeljka Cvijanovic de sel felaketinde hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bölgedeki birçok kurum ve kuruluş, maddi yardımda bulunurken, çeşitli yardım kampanyaları da başlatıldı. AA ekibi, sel felaketinin en çok etkilediği Jablanica’da hasarın boyutlarını görüntüledi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.