Brezilya, X ve Starlink’e verdiği cezayı hesaplarından kesti: 3.2 milyon dolar transfer edildi

Brezilya, X ve Starlink’e verdiği cezayı hesaplarından kesti: 3.2 milyon dolar transfer edildi
Brezilya Yüksek Mahkemesi, X ve Starlink’in hesaplarından kesilen büyük cezayı kendi hesabına aktardı. Yargıç Alexandre de Moraes'in kararıyla 3.2 milyon dolarlık ceza bedeli, iki şirketin banka hesaplarından tahsil edildi.

Brezilya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Alexandre de Moraes, sosyal medya platformu X ve uydu internet kuruluşu Starlink'in banka hesaplarından 3 milyon dolardan fazla para cezasının transfer edilmesine karar verdi.

Yüksek Mahkeme tarafından açıklanan karara göre, X’in hesabından 7,2 milyon Brezilya reali (yaklaşık 1,3 milyon dolar), Starlink’in hesabından ise 11 milyon Brezilya reali (yaklaşık 1,9 milyon dolar) Brezilya hükümetine transfer edildi. Bu karar, şirketlerin mahkeme emirlerine uymaması üzerine alındı. Moraes, borcun tamamen ödenmesi sonrasında hesapların dondurulmasına gerek kalmadığını belirtti.

ELON MUSK VE MAHKEME GERİLİMİ

Mahkeme, X'in sahibi Elon Musk'ın, yanlış bilgi yaymakla suçlanan hesapları kapatma yönündeki mahkeme emirlerine uymadığı gerekçesiyle, platformun Brezilya’da yasaklanabileceği yönünde daha önce de uyarılarda bulunmuştu. Ayrıca, sosyal medya platformunun Brezilya'da zorunlu yasal temsilci belirleme sürecine de uymadığı biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.