Cenevre'de Filistin'e destek gösterisi

Cenevre'de Filistin'e destek gösterisi
Cenevre Kanton Meclisi önünde yapılan Filistin destekli eylemde, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki saldırılarına tepki gösterildi.

İnsan hakları aktivistleri, Cenevre Cumhuriyeti ve Kantonu yönetiminden, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yürütülen eylemler nedeniyle İsrail'e karşı net bir tavır almasını talep etti. Cenevre Kanton Meclisi önünde düzenlenen Filistin'e destek eyleminde, İsrail'in Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'daki saldırıları kınandı.

'AÇIK BİR TUTUM SERGİLENSİN'

Göstericiler, İsrail ürünlerine karşı boykot çağrısında bulunurken, İsviçre hükümetini de İsrail'e karşı net bir tavır almadığı gerekçesiyle eleştirdi. Eylemciler, Cenevre Kanton Meclisi'nden Gazze'de yaşananlar karşısında İsrail'e karşı açık bir tutum sergilemesini istedi.

Gösterinin organizatörlerinden İsviçre vatandaşı Filistinli aktivist Rania, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Federal parlamentoya bir mesaj iletmek istiyoruz çünkü şu anda 9 aydır Gazze'de neler olup bittiği hakkında bir pozisyon almak için bir oturumları var. Bu yüzden onlara sadece Cenevre Sözleşmeleri değil, Cenevre'nin de uluslararası örgütler için barış şehri olduğunu hatırlatmak istiyoruz,” dedi.

GAZZE'DE KATLİAM DEVAM EDİYOR

Rania, Gazze'deki durumun oldukça kötü olduğunu, insanların zorla yerinden edildiğini ve öldürüldüğünü vurguladı. Rania ayrıca, Batı Şeria'da Ekim 2023'ten bu yana 500'den fazla insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

İsviçreli aktivist Lara Atassi de Cenevre parlamentosundan bazı vekillerin Filistin'i desteklemek için yazılar yazmasına rağmen kanton yönetiminin buna değinmediğini belirtti. Atassi, “Kanton yönetimi hiçbir şey yapmıyor ve politikamızı değiştirmek için federal hükümete ulaşmıyor. Federal hükümetin Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis hala İsrail'i destekliyor. Cassis hiçbir şey yapmıyor ve soykırımı kınayamıyor” şeklinde konuştu. Yaklaşık 1 saat süren eylem, herhangi bir taşkınlık yaşanmadan sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.