Coca Cola alan iade ediyor! İçeriğinde o madde tespit edildi: Özellikle hamile kadınlar dikkat!

Coca Cola alan iade ediyor! İçeriğinde o madde tespit edildi: Özellikle hamile kadınlar dikkat!
Coca Cola tüketenler dikkat! İçeriğinde o madde tespit edildi! Alanlar iade ediyor...

Dünya çapında en çok tüketilen içeceklerden biri olan Coca Cola'nın içeriğinde kimyasal bir madde tespit edildi.

KİMYASAL MADDE TESPİT EDİLDİ

Fransa'da B&M firması tarafından dağıtılan Coca-Cola Cherry 33 cl kutularında, insan sağlığına zararlı Bisfenol A (BPA) maddesi bulundu. Bu durum, Fransız hükümetine ait RappelConso sitesi tarafından duyuruldu. Ülke genelindeki perakende zincirleri, bakkal, market ve restoranlarda satılan belirli bir üretim serisindeki Coca-Cola Cherry içeceğinde BPA kimyasalının tespit edilmesi üzerine geri çağrılma kararı alındı.

İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

RappelConso, özellikle 8/02/2025 L09B numaralı üretim serisi için uyarıda bulunarak, bu kutuların ambalajında kullanılan fenoksi reçinesinin BPA içerdiğini ve bunun insan sağlığı için büyük risk oluşturduğunu açıkladı. Tüketicilere bu ürünleri kesinlikle tüketmemeleri konusunda ısrarla uyarıda bulunan site, Fransa'da gıda ambalajlarında BPA içeren ürünlerin 2012 yılından bu yana yasaklandığını hatırlattı.

Fransız Sağlık Bakanlığı, BPA'nın endokrin bozucu etkileri nedeniyle üreme bozuklukları, metabolik bozukluklar ve hormon bağımlı kanserler üzerinde olası etkilerine vurgu yapmıştı. Bu doğrultuda RappelConso, tüketicilere söz konusu ürünleri B&M dağıtım firmasına iade etmelerini önerdi. Özellikle hamile kadınlar için BPA tüketiminin yüksek risk taşıdığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.