Donald Trump’a mitingde suikast girişimi! Saldırganın kimliği açıklandı

Donald Trump’a mitingde suikast girişimi! Saldırganın kimliği açıklandı
ABD'de başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitinginde suikast girişimine uğradı. Silahlı saldırı sonucu sağ kulağından yaralanan Trump, güvenli bir şekilde miting alanından uzaklaştırdı. Suikasti düzenleyen saldırganın kimliği de belli oldu.

ABD başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'nın Butler şehrinde kürsüde konuşurken yaklaşık 7 el silah sesi benzeri patlama duyuldu.

İlk patlamanın ardından Trump'ın sağ kulağını tuttuğu ve yüzünde kan görüldüğü kaydedildi. Korumalar, hızla kürsüye atlayarak Trump'ı güvence altına aldı. Patlamalar mitinge katılanlar arasında büyük paniğe yol açtı.

G S Z7Pu I W M A A G Pi7

Olayın hemen ardından Trump, "İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum." şeklinde bir açıklama yaptı. Ayrıca, saldırganın mitingde öldürüldüğü, bir kişinin hayatını kaybettiği ve iki kişinin durumunun kritik olduğu bilgisi verildi.

G S Zsq Q Xb A A A Iy G

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Trump'ın yaralandığı saldırıda yakınlardaki bir binanın çatısından ateş açan adamın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu açıklandı. 

Gerçekleştirdiği saldırıdan sonra güvenlik güçlerinin müdahale ederek etkisiz hale getirdiği adamın Pensilvanya'daki Bethel Park'ta yaşadığı belirtildi. FBI, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söylerken Crooks'un neden saldırıyı gerçekleştirdiğine dair incelemelerin sürdüğünü aktardı.

G Sa Jgti X M A Ar1P7

JOE BIDEN SALDIRIYI KINADI

ABD Başkanı Joe Biden, saldırıyı kınayarak, "ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok." dedi. Trump'a yönelik saldırının kabul edilemez olduğunu ve herkesin bu tür şiddet eylemlerini kınaması gerektiğini vurgulayan Biden, "Buna asla göz yumamayız." ifadelerini kullandı.

Thumbs B C 548796Df68794551577693Fb90F1Baad

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.