Donald Trump'tan stratejik hamle: Bir zamanlar yasaklamaya çalıştığı TikTok'a katıldı

Donald Trump'tan stratejik hamle: Bir zamanlar yasaklamaya çalıştığı TikTok'a katıldı
Eski ABD Başkanı Donald Trump, bir zamanlar yasaklamaya çalıştığı TikTok uygulamasına katıldı. Trump'ın bu hamlesi, ABD'de yasaklanmanın eşiğinde olan TikTok için büyük bir kazanım olarak değerlendirildi.

Trump, dün popüler sosyal medya uygulaması olan TikTok'a katıldı. Eski ABD Başkanı, New Jersey'de katıldığı bir Ultimate Fighting Championship dövüşünde hayranlarına el sallayarak paylaştığı videoyla platforma katıldığını duyurdu. Bu gelişme, TikTok'un ABD'deki varlığını koruma mücadelesinde önemli bir adım olarak görüldü.

Trump'ın uygulamaya girişi, platformun geniş kitlelere ulaşma ve siyasi iletişimde etkili bir araç olarak konumunu güçlendirdi. Biden yönetimi TikTok'un ABD'deki yasal statüsünü belirlemek için çeşitli önlemler alırken, Trump'ın TikTok hesabı açması, seçimlerde genç seçmene hitap etmesini sağlayacak.

MAYIS AYINDA STRATEJİSİNİ BELLİ ETMİŞTİ

Trump, Mayıs ayında Truth Social'da yaptığı bir paylaşımda, "Herkesin, özellikle de gençlerin bilmesi için söylüyorum, TikTok'un yasaklanmasından Crooked Joe Biden sorumludur" dedi. "TikTok'u kapatmaya zorlayan ve bunu Facebook'taki arkadaşlarının daha zengin ve daha baskın olmalarına ve belki de yasadışı olarak Cumhuriyetçi Parti ile savaşmaya devam edebilmelerine yardımcı olmak için yapan kişi o" ifadelerini kullandı.

Trump'ın TikTok'a katılması, platformun geleceği ve ABD'deki dijital politika üzerinde etkileri hakkında daha fazla tartışma yaratacak gibi görünüyor. Bu hamle, hem TikTok'un geniş kitlelere ulaşma potansiyelini artırırken hem de Trump'ın siyasi stratejilerinde genç seçmenlere ulaşma çabalarını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.