Trump'tan seçim öncesi 'yasa dışı göçmen' itirafı: Operasyon yapacağız

Trump'tan seçim öncesi 'yasa dışı göçmen' itirafı: Operasyon yapacağız
Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Elon Musk ile X platformundan röportaj yaptı. Trump, röportajda yasadışı göçmenlerle ilgili dikkat çeken çarpıcı itiraflarda bulunarak, "Ülke tarihindeki en büyük sınır dışı operasyonunu" gerçekleştireceğini söyledi.

Elon Musk'ın Donald Trump ile X platformunda gerçekleştirdiği röportaj ABD yerel saatiyle 20.00'de başladı. Donald Trump Kasım ayında gerçekleşecek seçimlerin ABD için önemli olduğunu vurguladı. Trump, Başkan seçilirse, ülkeye yasa dışı girişleri tamamen keseceğini ve "ülke tarihindeki en büyük sınır dışı operasyonunu" gerçekleştireceğini söyledi.

X platformunun sahibi Musk, bir süre sonra X'e siber saldırı yapıldığını ve bu sebeple kullanıcıların sağlıklı bir şekilde oturuma katılamadığını açıklarken, söz konusu röportaj bir süre sonra sorunun giderilmesiyle gerçekleştirildi.

Eski Başkan Donald Trump, iki saat süren bir röportajda birçok konuyu ele aldı ve seçim rakipleri Kamala Harris ile mevcut Başkan Joe Biden'a sert eleştirilerde bulundu. 

 Röportajda öne çıkan başlıca noktalar şöyle:

SUİKAST TECRÜBESİ

Trump, Pennsylvania’nın Butler bölgesinde uğradığı suikast girişiminden mucizevi bir şekilde kurtulduğunu iddia etti. Kurşunun, yasadışı göçmenlerle ilgili bilgilerin yazılı olduğu bir pankarta çarpması nedeniyle hayatta kaldığını öne sürdü. Bu olayın ardından Ekim ayında aynı bölgeye geri dönerek bir miting düzenleyeceğini açıkladı.

YASA DIŞI GÖÇMENLER 

Trump, Biden-Harris yönetimini ülkeye yasa dışı göçmen girişini kolaylaştırmakla suçladı. Göçmenlerin Latin Amerika’nın yanı sıra Asya, Orta Doğu ve Afrika’dan geldiğini belirterek, bu durumun suç oranlarını artırdığını savundu. Başkan seçilirse, ülkeye yasa dışı girişleri tamamen keseceğini ve "Ülke tarihindeki en büyük sınır dışı operasyonunu" gerçekleştireceğini söyledi.

BİDEN ve HARRİS'E YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Trump, Joe Biden’ın başkan adaylığından çekilmeye zorlandığını ve Kamala Harris’in başkanlık için yetersiz olduğunu ileri sürdü. Biden’ın zeka seviyesini düşük olarak değerlendiren Trump, Harris’in ise daha da kötü bir aday olduğunu belirtti.

SEÇİMLERİN ÖNEMİ 

Trump, 5 Kasım’daki seçimlerin ABD tarihinin en önemli günü olacağını savundu ve seçmenleri sandığa gitmeye çağırdı. Kendisinin başkan olması durumunda Ukrayna savaşını önleyebileceğini ve Putin ile iyi ilişkiler kurabileceğini iddia etti.

ORTADOĞU VE İSRAİL

Orta Doğu’daki durumun kötüye gittiğini ve bu çatışmaların büyük bir savaşa yol açabileceğini belirten Trump, İsrail’in savunma sistemlerine atıfta bulunarak, ABD’nin de benzer bir sisteme sahip olması gerektiğini ifade etti.

EKONOMİ VE ENFLASYON 

Enflasyonun orta gelirlileri etkilediğini ve insanların yaşam standartlarının düştüğünü belirten Trump, market alışverişlerinin zorlaştığını ve borçlanmanın arttığını vurguladı. Ekonomik durumun düzeltilmesi gerektiğini ve kendisinin buna son vereceğini söyledi.

YAPAY ZEKA VE ENERJİ 

Trump, yapay zekanın büyük miktarda enerji gerektirdiğini ve bu yüzden ülkenin enerji üretiminin artırılması gerektiğini belirtti. Çin ile rekabet edebilmek için neredeyse mevcut enerjinin iki katına ihtiyaç duyulacağını ifade etti.

Trump’ın röportajı, mevcut yönetimi eleştirdiği, kendi politikalarını öne çıkardığı ve gelecekteki hedeflerini belirttiği bir platform olarak dikkat çekti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.