Elon Musk ve Jeff Bezos davet edildi: Yatırım devleri İstanbul'da bir araya geliyor

Elon Musk ve Jeff Bezos davet edildi: Yatırım devleri İstanbul'da bir araya geliyor
Türkiye, sekiz yıllık bir aranın ardından Yatırım Danışma Konseyi toplantısını düzenlemeye hazırlanıyor. 28 Eylül’de Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yapılacak olan toplantıya, dünya çapında ünlü iş insanları ve şirket CEO’larına davet gönderildi. Bu isimler arasında, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk ile Amazon'un kurucusu Jeff Bezos gibi önemli figürler bulunuyor.

Sekiz yıldan bu yana yapılmayan Yatırım Danışma Konseyi toplantısı, bu yıl 28 Eylül’de Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde yapılacak. Toplantıya, dünya çapında ünlü iş insanları ve büyük şirketlerin CEO’ları davet edildi. Davetliler arasında Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk ile Amazon’un eski CEO’su Jeff Bezos gibi önemli isimlerin bulunması dikkat çekiyor.

CNBC-e’nin aktardığı bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz imzasıyla uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticilerine ve birçok şirkete davet mektupları gönderildi. Katılımın 23 Ağustos’a kadar bildirilmesi istenirken, toplantının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin yatırım stratejileri ve Orta Vadeli Program güncellemeleri hakkında bilgi vereceği bir platform olacağı belirtildi.

ÇİN VE KÖRFEZ ÜLKELERİ ÖNE ÇIKACAK

Toplantıya, Türkiye’ye yakın dönemde yatırım yapması beklenen Çin ve Körfez ülkelerinden gelen şirketlerin büyük bir ilgi göstermesi bekleniyor. Bu şirketlerin, Türkiye’deki yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere toplantıda önemli bir rol oynaması öngörülüyor.

YATIRIM İKLİMİ VE KATILIM ÖNEMİ

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), toplantının yüksek katılımını ve Türkiye’deki yatırım ortamındaki değişikliklerin ele alınmasını büyük önem taşıdığını vurguluyor. YASED, üye şirketlerin bu toplantıya aktif katılımını teşvik ediyor ve toplantının Türkiye'nin yatırım iklimi üzerindeki etkilerini artırmasını hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.