En ünlü bankalardan biri iflasın eşiğinde! Müşteriler parasını çekmek için kuyruk oldu

En ünlü bankalardan biri iflasın eşiğinde! Müşteriler parasını çekmek için kuyruk oldu
Dünyanın en tanınan bankalarından biri iflasın eşiğine geldi. Hisselerinde yaşanan sert düşüşün ardından27 yılın en düşük seviyesine geldi. Müşteriler parasını çekmek için kuyruk oldu...

Dünya genelinde finansal zorluklar ve iflas haberleri artarak devam ediyor. Bu kez, ABD'nin önde gelen bankalarından biri olan New York Community Bancorp ciddi bir finansal krizle karşı karşıya.  

MADDİ ZORLUKLAR VE KREDİ NOTU DÜŞÜŞÜ 

New York Community Bancorp, emlak kredilerine bağlı riskler nedeniyle büyük bir mali çıkmazda. Sektörün önde gelen isimlerinden biri bu durumu şöyle değerlendirdi: "Banka emlak kredilerine bağlı potansiyel riskler nedeniyle büyük bir finansal zorluk içine girdi. Buna paralel olarak Moody's kredi notunu çöp seviyesine indirdi. Düzelir diye umut ediyoruz ama çok zor bir ihtimal" 

New York Community Bancorp's stock jumps after narrower-than-expected loss  - MarketWatch

BÜYÜK ZARARLA SEKTÖRÜ ŞAŞIRTTI 

Geçen yılın son çeyreğinde 252 milyon dolar zarar ettiğini açıklayan banka, sektörde büyük bir şok yarattı. Finansal analistler, bankanın en azından az da olsa kar açıklayacağını tahmin ediyordu, ancak açıklanan zarar bu beklentileri alt üst etti. Bu durum, bankanın hisselerinde sert bir düşüşe yol açtı ve hisse senedi değeri yaklaşık yüzde 60 düşüş yaşayarak 27 yıl sonra en düşük seviyesine geriledi. 

HİSSEDARLAR VE MÜŞTERİLER ENDİŞELİ 

Banka, hissedarlara yapılan üç aylık ödemenin 5 sente düşürüldüğünü açıkladı. Bu gelişme, hissedarlar arasında büyük bir endişe yarattı. Öte yandan, bankanın iflas edebileceği haberini duyan müşteriler, paralarını çekmek için banka şubelerine ve ATM'lere akın etti. Banka önünde uzun kuyruklar oluştu ve birçok müşteri paralarını çekme telaşına düştü. 

Bir müşteri durumu şu sözlerle ifade etti: "Banka iflas ederse paramı alamama durumum olabilir diye düşünüyorum. Şimdi paramın hepsini çekip başka bir bankaya yatıracağım. Artık yıllardır çalıştığım bankam iflas etmese bile güvenimi sarstı." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.