Endonezya’da heyelan faciası: 11 ölü

Endonezya’da heyelan faciası: 11 ölü
Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda sağanak nedeniyle altın madeninde meydana gelen heyelanda 11 işçi hayatını kaybetti. Heyelan sonucunda 35 işçi ise toprak altında kaldı.

Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda şiddetli yağışlar nedeniyle heyelan meydana geldi. Heyelan, Bone Bolango bölgesinde yasa dışı işletilen bir altın madeninde çalışan 35 işçiyi toprak altında bıraktı. Yapılan resmi açıklamalara göre, arama kurtarma ekipleri şimdiye kadar 11 işçinin cesedine ulaştı ve 5 kişiyi yaralı olarak kurtardı.

Gorontalo Arama ve Kurtarma Ajansı Sözcüsü Afifuddin Ilahude, şiddetli yağışların Sulawesi Adası'nda heyelana yol açtığını bildirdi. Ilahude, yasa dışı bir altın madeninde çalışan 35 işçinin toprak altında kaldığını belirtti.

19 KİŞİ HALA TOPRAK ALTINDA

Ilahude, olayın ardından bölgeye arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini ifade etti. Ekipler, 11 kişinin cansız bedenine ulaştı. Hava koşullarının kötü olması nedeniyle kurtarma çalışmalarının zorlu geçtiğini söyleyen Ilahude, şu ana kadar 5 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını ve 19 kişinin ise hala toprak altında olduğunu açıkladı.

Ulusal Afet Yönetim Ajansı Sözcüsü Abdul Muhari, 6 Temmuz'dan bu yana bölgeyi etkisi altına alan yoğun yağışların, Bone Bolango'daki beş köyde 3 metre yüksekliğe ulaşan sellere neden olduğunu ve yaklaşık 300 ev ile 1000'den fazla kişinin bu durumdan etkilendiğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.