Endonezya'da 'soğuk lav' felaketi: Can kaybı 41'e yükseldi

Endonezya'da 'soğuk lav' felaketi: Can kaybı 41'e yükseldi
Endonezya'nın Batı Sumatra eyaletindeki Marapi Yanardağı'nın eteklerinde 'soğuk lav' akıntıları ve su baskınlarına sebep olan doğal afet nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 41'e yükseldi. Sel nedeniyle 200 ev ise sular altında kaldı.

Endonezya'nın Sumatra adasında bulunan Marapi Yanardağı'ndan kaynaklanan doğal felaket, bölgede büyük bir felakete sebep oldu.

Endonezya 3

Ulusal Afet Yönetim Ajansı Sözcüsü Abdul Muhari, selin yaklaşık 200 evi sular altında bıraktığını ve bazı binaların ağır hasar gördüğünü belirtti.

Endonezya 5

Batı Sumatra Afet Zararlarını Azaltma Ajansı Başkanı Ilham Wahab da arama kurtarma görevlilerinin bölgede daha fazla cesede ulaştığını ve hayatını kaybedenlerin sayısının 41'e yükseldiğini ifade etti.

Endonezya 6

Kayıp olduğu bildirilen 17 kişi için arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü aktaran Wahab, kötü hava koşullarının çalışmaları engellediğini kaydetti.

Marapi Yanardağı'nın patlaması sonucu biriken kaya, kül ve toprak yığınının muson yağmurları nedeniyle kayması ve sel, can kayıplarına yol açmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.